Flyselskap

Qatar Airways – nå også fra «mummi» land

QR787

Qatar Airways starter opp ruten Doha til Helsinki denne høsten. Den 10. oktober flyr selskapet den første flyvningen til Finland.

I utgangspunktet skal ruten betjenes med en Airbus A320 men selskapet slår litt på stortrommen for den første flyvningen.  En Airbus A350 er satt inn på denne flyvningen som ankommer den finske hovedstaden ved 15-tiden.

Fra den 11. oktober vil selskapet fly Airbus A320 som planlagt, melder RoutesOnline.

Dermed betjener Qatar Airways både Oslo, Stockholm, København og Helsinki.

Dette gir en økt kapasitet på det Nordiske markedet, og det forventes meget gode tilbud.

På fly-forumet www.flyertalk.com – har man kunne lese om kampanjer på Qatar Airways fra Helsinki til det fjerne østen og Down-under for rundt € 1000 tur / retur i selskapets «fremre-gemakker» – Business Class.

Rutetider

Rutetidene fra Helsinki til Doha, Qatar  QR302 har avgang fra Helsinki Vanta lufthavn – kl 16:40 med ankomst i Doha rett over midnatt. Rutene vil i stor grad speiles med avgangene fra Oslo lufthavn, hvor det er annenhver dag med tidlig og annenhver dag med sen avgang.

For medlemmer av OneWorld alliansen er dette gode nyheter. Man kan med AY – Finnair, fly til Helsinki og videre ut i verden med Qatar Airways. Jeg har i skrivende stund ikke funnet noen gjennomgående «Award» tilgjengelighet.

%d bloggere liker dette: