Tips

Kunne du tenke deg en luksusweekend til lavpris

 

Det er deilig med en pause fra hverdagen. Har du ikke tid eller råd til å dra på en lengre feriereise så er en weekend et bra alternativ. Det finnes mange herlige byer å besøke en helg i vår. Vi har valgt ut rimelige reisemål som ikke er for langt bort, der du kan kombinere severdigheter med shopping og hyggelige restaurantmiddager. 

Praha – et besøk i ølets hjemland

Praha er populær, ikke bare for at det er billig å bo på hotell her, men også for at det er en fargeglad og spennende by. Det er en av Europas mest velbevarte gamle byer med kirker på nesten hvert eneste gatehjørne, slingrende små gater og vakre broer. Gå ikke glipp den Den astronomiske klokken, Praha-borgen, Karlsbroen og å besøke et ølbryggeri. I den tsjekkiske hovedstaden spiser du godt, drikker gode ølsorter og kan shoppe mye uten å bli blakk.

Budapest – en by for kropp og sjel

Budapest er en vakker by som deles i to av elva Donau. I Ungarns hovedstad kan du nyte av varme kilder og få ro i både kropp og sjel. Bestill et hotell med spa om du ikke vil gå til noen av de store kurbadene. Her finnes dessuten arkitektur, broer, mat og kultur i verdensklasse. Byen oppleves best til fots og mange deler av byen står på Unescos verdensarvliste.

Berlin – Vest-Europas billigste hovedstad

Berlin er kanskje Vest-Euorpas billigste hovedstad, og det er en levende storby med mange restauranter, fantastisk shopping, spennende natteliv og mange historiske monument. Severdigheter du ikke får gå glipp av er restene etter Berlinmuren, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor, Berliner Dom og Holocaust-minnesmerket. For familier er Berlin Zoo en populær attraksjon.

Riga –sjarmerende by i øst

Riga har sjarmerede brosteinsgater og bygninger i jugendstil som blandes med nyere og mer moderne bygninger. Her kan du velge mellom mange internasjonale restauranter, butikker, koselige kaféer og oppleve et myldrende musikk- og kulturliv. Ta gjerne en tur med den 100 år gamle retro-trikken, besøk markedshallene og få med deg severdigheter som Domkirken og Tre Brødre.

(c) Zoran Zivotic 2002.

Beograd – gammel by som har blitt trendy

Serbias hovedstad Beograd er en gammel by som på senere år har blitt veldig trendy. Den ligger utrolig vakkert til ved elvene Sava og Donau. De største severdighetene er Kalemegdan, en borg fra 1700-tallet. Det finnes også flere bra museer å besøke, blant annet Nasjonalmuseumet. De mest trendy kaféene ligger på gaten Strahinjica Bana og bra shopping finnes på de to store kjøpesentrene USCE Shopping Center og Delta City.

Gdansk – Den polske rivieraen

Gdansk er en av de tre sammenflettede nabobyene i Trebyen, også kallt for Den polske rivieraen. Her møtes du av sjarmerende bygninger, gågater, berømte restauranter og bra shopping. Det er mye som har preget byen og i de gamle delene ser man historie overalt. Besøk også kranen Zuraw i Gamle havnen og den storslåtte Mariakirken.

Wien – en by med muligheter for luksusweekend ?

Wien er Østerrikes beste kulturby med klassisk musikk, velbesøkte museer, storslåtte bygninger og romantiske plasser. Kafélivet er spennende og dette er plassen for å nyte mengder av gode bakverk. Mange severdigheter ligger i gamlebyen som Hofburgpalasset, Stephansdomen og Karlskirche. Gå ikke glipp av eventyrslottet Schönbrunn.