Flyselskap

Finnair passasjerer kan nå bruke Alipay ved flyreiser til Shanghai


Ombord på Finnair flyvninger til og fra Shanghai vil passasjerene snart være i stand til å betale for tjenester og produkter ombord med Alipay.
Integreringen av den mobile betalingsløsningen Alipay, vil gjøre det enklere for kinesiske passasjerer å betale for tjenester ombord på fly blant vestlige flyselskaper.

Finnair sier de vil lansere Alibabas online betalings-plattform som en offisiell måte å betale for varer og tjenester på sine flyreiser mellom Helsinki og Shanghai.

Den finske flyselskapet forteller at tjenesten blir tatt i bruk allerede den 27 januar, og vil også være tilgjengelig i Non-Schengen-området ved Helsinki Airport. Et knutepunkt brukt av mange asiatiske passasjerer. Kundene vil kunne betale for inflight kjøp og tax-free varer, eller forhånds reservere seter gjennom en app ved å skanne en QR-kode.

Dette er Alipay

Alipay er betalingsløsningen til Alibaba som i 2011 ble skilt ut av Alibaba og etablert som et separat nasjonalt selskap kontrollert av Jack Ma. Siden oppstarten i 2004 har Alipay vist en formidabel vekstkurve, godt hjulpet av transaksjonsvolumet til Alibaba, Tabao og Tmall. Betalingstjenesten har i dag en brukermasse på 400 millioner brukere og kontrollerer halvparten av det kinesiske e-handelsmarkedet.

Selskapet skiller seg i stor grad fra andre teknologibaserte utfordrere til finansbransjen ved å ha et mye bredere fokus og en mer aggressiv tilnærming hvor de posisjonerer seg på flere områder enn kun betaling.

Selskapet har sitt opphav i betalingsformidling for netthandel og er dominerende på det kinesiske markedet med 519 milliarder dollar i prosesserte betalinger i 2013, mer en det dobbelt av verdien på varer solgt gjennom Alibaba.com. Med transaksjonskostnader på så lavt som 0,3 prosent er produktet et godt valg for mange nettbutikker.

%d bloggere liker dette: