Flyselskap

Ny direkterute mellom Bergen og St Petersburg

St. Petersburg

Til sommeren kan Vestlendingene fly direkte til nærmere sytti destinasjoner direkte fra Bergen, sier Aslak Sverdrup, lufthavndirektør på Bergen lufthavn Flesland, og fortsetter: -Kapasitetsutvidelsen vi får med den nye terminalen, gir oss gir mulighet til å knytte nye forbindelser mellom Vestlandet og verden. Dette blir den femte nye direkteruten fra Bergen i forbindelse med åpningen av den nye flyterminalen på Bergen lufthavn, Flesland. Den nye ruten til St. Petersburg blir den aller første direkte-ruten mellom Bergen og Russland.

-St. Petersburg er et spennende tilskudd til ruteprogrammet fra Bergen som vi tror Vestlendingene vil sette pris på. Nå får vi sjansen til å bli bedre kjent med denne fantastisk vakre byen de fleste kun kjenner fra historien. At den ligger bare litt over to timer unna, kommer nok som en positiv overraskelse for mange. Vi tror dette kan bli en av de nye weekend-favorittene, forteller Sverdrup.

Den tidligere hovedstaden i det russiske imperiet ble grunnlagt av tsar Peter den store for mer enn tre hundre år siden. I dag kan Vestlendinger besøke storslåtte bygninger med gylne spir og løk-kupler, besøke museer, palasser og katedraler. I det statlige kunstmuseet Eremitasjen finnes mer enn tre millioner kunstverk av europeiske og russiske kunstnere utstilt; Michelangelo, da Vinci, Rembrandt, Picasso og Fabergés berømte juvelkunst, bare for å nevne noen. Man kan også besøke vodka-museer og scenene der de kjente ballettdanserne Nureyev og Baryshnikov danset, rusle gatelangs og besøke caféer og restauranter i denne vakre havnebyen.

St Petersburg til Vestlandet

Vestlandets høye fjell, dype fjorder og mangfold av natur- og kulturopplevelser er ettertraktet og det er grunn til å tro at ruten vil være populær også fra St. Petersburg til Bergen.

Kristian Jørgensen, administrerende direktør i Fjord Norge er svært glad for den nye ruten: – En ny direkterute mellom St. Petersburg og Bergen er både viktig og nødvendig skal vi igjen kunne oppleve vekst fra det russiske markedet. Håpet er at dette bare er starten på en utvikling som skal bringe oss tilbake til den posisjonen russisk turisme hadde i Fjord Norge for bare noen år siden.

%d bloggere liker dette: