Flyselskap

Kabinfaktoren er på 95% – Ryanair fortsetter veksten –

Kabinfaktoren til det irske lavprisflyselskapet steg til 95 prosent i februar som følge av lavere billettpriser. 

Ryanair hadde en økning i passasjertrafikken på 10 prosent i februar 2017 på årsbasis, skriver TDN Finans.

Totalt fløy selskapet rundt 8,2 millioner passasjer i måneden, mot 7,4 millioner i samme måned i fjor.

Kabinfaktoren var 95 prosent i perioden, mot 93 prosent i tilsvarende periode året før.

Kabinfaktoren i 4. kvartal var noe høyere enn ventet, og flyselskapet venter nå at passasjertrafikken for året blir 120 millioner, en oppgang på nesten 13 prosent.

Om Ryanair

Ryanair er et irsk lavprisflyselskap som ble etablert i 1984. Det opererer mer enn 950 ruter mellom 180 flyplasser i 26 europeiske og nordafrikanske land (høsten 2012). Ryanair har 54 baser spredt utover rutenettet, og gjennomfører mer enn 1 500 flyavganger hver dag. Flyenes gjennomsnittsalder er 5,8 år.

Ryanair operer rundt 300 Boeing 737-800-maskiner, noe som viser til selskapets svært raske ekspansjon. Ryanairs rutenett tilbyr 28 land i Europa, inkludert Marokko, og i alt 179 destinasjoner. Ryanair eier også 4 ATR 42-300, som er utleid til andre operatører. I området rundt London tilbyr flyvninger fra London-Gatwick, London-Luton og London-Stansted, men ifølge nyhetsbyrået Irish Times, er Ryanair, endelig iferd med å sikre seg landingstillatelse på Heathrow Airport.

%d bloggere liker dette: