Flyselskap

Air India velger Arlanda foran Kastrup

Star Alliance medlemmet Air India ble allerede i mars måned meldt som nytt flyselskap i Kastrup, med ruten mellom New Dehli og København Kastrup etter en ubekreftet Twitter-melding. Det kom aldri noen bekreftelse verken fra selskapet eller fra flyplassens side. Tirsdag publiserte selskapets administrerende direktør Ashwani Lohani på Facebook at selskapet starter opp ruten mellom New Delhi og Stockholm Arlanda.

Air India
Skjerm-dump fra Facebook profilen til Ashwani Lohani

Ruten skal flys med en Boeing 787-8 Dreamliner hele 4 ganger per uke mellom New Delhi og Stockholm Arlanda. Ruten starter allerede opp den 15. august 2017. Dette styrker ytterligere Arlandas posisjon som skandinavisk hub.  Vi har tidligere publisert artikkelen om at Singapore Airlines starter rute mellom Arlanda og Singapore (via Moskva).

Jeg har kun fløyet en kort to-timers tur med selskapet på strekningen Karachi (Pakistan) til New Delhi (India), og har derfor et relativt tynt grunnlag på å uttale meg om selskapet. Selskapet er dog kjent for å ha meget gode priser i Business Class mellom Europa og Australia.

 

Om Air India

Air India eller Air India Limited er Indias nasjonale flyselskap, og driver internasjonal passasjer- og frakttrafikk. Flyselskapet ble grunnlagt som Tata Airlinesav J. R. D. Tata i 1932, og inngikk da som en del av det store indiske konsernet Tata Sons (i dag Tata Group). Men etter andre verdenskrig ble flyselskapet overført til offentlig eierskap.

Med 159 fly i sin flåte, administrerer National Aviation Company of India Limited fusjonen av det statlige Air India og Indian Airlines. Disse to flyselskapene fusjonerte den 15. juli 2007. Indian (tidl. kalt Indian Airlines) opererer hovedsakelig innenriksflyvninger og flyvninger til nabolandene. Air India har Chhatrapati Shivaji internasjonale lufthavn i Mumbai og Indira Gandhi internasjonale lufthavn i Delhi som sine hovedflyplasser, og dets motto er «Your Palace in the Sky».

Selskapet er det 16. største flyselskapet i Asia,og flyr til 25 destinasjoner over hele verden. Med sine tilknyttede flyselskaper opererer det i mer enn 100 byer i og utenfor India. I mars 2011 ble Air India medlem av Star Alliance, som er verdens største allianse av flyselskaper.