Flyselskap

Faren over ved flyplassterminal ved Newark

Newark

Politiet sier faren er over etter at innenriksterminalen ved New York-flyplassen ble Newark er evakuert etter funn av en mistenkelig gjenstand.

Politiet opplyser at det ble gjennomført en delvis evakuering etter at en trykkoker ble funnet på stedet, melder TV-stasjonen CBS.

Transportpolitiet sier den mistenkelige pakken ble funnet i tredje etasje i terminal A, som brukes til innenrikstrafikk. Det lokale politiets bombegruppe ble kalt ut sammen med hundepatruljer og flere vanlige politipatruljer.

Politiet har tatt hånd om trykkokeren, men selv om faren er over, sier transportmyndighetene at passasjerene må påregne noen forsinkelser som følge av hendelsen.

Newark internasjonale flyplass ligger i New Jersey og er en av flyplassene som betjener New York. SAS har ruter til Newark, men benytter terminal B, ikke den terminalen der pakken ble funnet. Flyplassen er ett av de travleste knutepunktene i USA.

Om Newark flyplass

Newark Liberty International Airport (IATA: EWR, ICAO: KEWR) er en flyplass i New Jersey, USA. Flyplassen har 91 gates og 3 rullebaner, der den lengste er på 3353 m. (04L/22R). Flyplassen betjener årlig ca. 29 223 171 passasjerer fordelt på ca. 405 846 flybevegelser. Dette gjør den til den femte mest trafikkerte flyplassen i USA.

Flyplassen er en av fire flyplasser administrert av Port Authority of New York and New Jersey. De andre tre er John F. Kennedy International Airport (JFK), LaGuardia Airport og Teterboro Airport.