Flyselskap

Krever medlemskap i EuroBonus for å kjøpe ungdomsbilletter

torsdag 25 mai USA til Beste Pris barnepriser Ukens Now Helgetilbud landingsrettigheter forbedret mars Happy Weekend

For å kunne benytte tilbudet om ungdomsbilletter krever nå SAS at du melder deg inn i lojalitetsprogrammet SAS EuroBonus. Bakgrunnen er at de ønsker å ha kontroll på den reisendes alder. En artist ble i mars måned dømt for å ha misbrukt ordningen hele 70 ganger.

Det kan være mye å spare for de mellom 12 til 26 år på flyvninger med SAS og Norwegian – også for de som reiser med hele familien.

Barn som er fylt 12 år regnes som kjent ikke som barn lenger – og de må derfor betale voksenbillett. Men det fins en måte å betale mindre for flybillettene til de største barna, ved å bestille ungdomsbilletter, som både Norwegian og SAS tilbyr

Dette er hvordan ungdomsbillettene fungerer

Både SAS og Norwegians ungdomsbilletter gjelder for passasjerer i alderen mellom 12 til 26 år. Ellers gjelder følgende vilkår:

ungdomsbilletter

 

SAS ungdomsbilletter:

  • For å bestille ungdomsbillett, må personen være medlem av lojalitetsprogrammet  SAS Eurobonus.
  • Man ikke bestille ungdomsbilletter i samme booking som voksen- og barnebilletter.

Norwegians ungdomsbilletter:

  • Ungdomsbillettene er bare tilgjengelige på ruter i Norge og i Norden.
  • Man kan ikke bestille ungdomsbilletter i samme booking som voksen- og barnebilletter.

Ifølge Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, krever de Eurobonus-medlemskap av de reisende for å sikre seg at de som reiser på ungdomsbilletter virkelig er berettiget til dette tilbudet.

– Å jukse på fødselsdato og personopplysninger i profilen og i reisedokumenter er ikke å anbefale, hvilket flere har erfart i det siste med rettslig oppgjør og problemer med innreisetillatelse blant annet til USA.

Knut Morten Johansen til Dinside.

Norwegian tilbyr ungdomsrabatten kun innen Norden, men kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen forteller at de på sikt ser på muligheten for å rulle det ut også på de europeiske rutene. Når dette kan skje, er ifølge kommunikasjonssjefen for tidlig å si.

Mye å spare

Det mange antakelig ikke tenker over når de skal bestille flybilletter til hele familien, er at de kan bestille billetter med ungdomsrabatt til barn som er fylt 12 år. Den eneste ulempen er at man da må gjennomføre to bestillinger; én for de voksne og eventuelle barn under 12 år, og én for barn over 12 år.