Article

Sommertrafikken er godt i gang

sommertrafikken

Alle ønsker seg en god start på ferien. Så vårt tips er å beregne litt ekstra tid den dagen du skal reise, og forbered deg godt.

De som leverer inn bagasjen selv ved flyplassens selvbetjentløsninger, oppfordres til å knytte sammen lange reimer, hemper eller stropper slik at dette ikke henger seg fast i bagasjebåndet., dette gjelder særlig bagger og sekker.

Forbered deg godt

Du kan bidra til kortere ventetid i sikkerhetskontrollen ved å forberede deg mens du venter på at det skal bli din tur. Ta av deg belte, store smykker og legg ting du har i bukselommen i jakken eller bagasjen din. Alle elektroniske/elektriske gjenstander (laptop, nettbrett, hårføner etc.) som er større enn lommeformat skal legges frem for å gjennomlyses separat.

Flytende væske skal være i beholdere på 100ml eller mindre, og disse beholderne skal ligge i en lukket, gjennomsiktig 1-liters plastpose. Kun én pose per passasjer er tillatt.

Et annet tips er å pakke de flytende væskene i plastposen hjemme. Så slipper du å lete rundt i håndbagasjen etter gjenstandene som skal i plastposen, når du står i sikkerhetskontrollen. Ta vare på plastposene når du reiser, så er du alltid klar for neste reise.

 

Glade barn gjør reisen bedre

Det kan være lurt å forberede barna, og fortelle på forhånd hva som skal skje på flyplassen. For eksempel kan det være greit å fortelle at leker må undersøkes i sikkerhetskontrollen og at barnet vil få tilbake leken etterpå. Vi har laget en liten tegneserie om dette: Felix i sikkerhetskontrollen.

Stavanger lufthavn har stellerom og lekeområde for barna.

Selv om hovedregelen er at du ikke kan ha med væske om bord, kan du ha med mat og drikke som er nødvendig for reisen i håndbagasjen, for eksempel barnemat og morsmelkerstatning. Ta barnematen ut av håndbagasjen når du går gjennom sikkerhetskontrollen. Det gjøres tilfeldige stikkprøver av innholdet i beholderne i sikkerhetskontrollen.

Sjekk passet ditt

Trenger du pass dit du skal? Sjekk passet ditt i god tid, og bestill time hos ditt lokale passkontor.

Er det krise kan Politiet på lufthavnen utstede nødpass, men det er ikke noe å gamble på da de ikke har kontortid for publikum, og store deler av døgnet er opptatt i passkontroll og andre akutte oppdrag.

Bestill parkering på forhånd

Bestiller du parkering på nettet får du de laveste prisene. Du slipper også å kjøre rundt og lete etter et parkeringsområde med ledig plass, du kan kjøre rett til det området du har bestilt.

%d bloggere liker dette: