Flyselskap

Flere hundre nordmenn rammet av kanselleringer

rammet av kanselleringer

Norwegian har hatt mangel på flybesetninger i helgen, og kan ikke love at flere fly ikke blir kansellert de kommende ukene.

Flere hundre nordmenn ble rammet av kansellerte flygninger hos Norwegian i fellesferiens første helg, melder NRK.

– Vi har dessverre måttet kansellere flere flyginger i går og i dag. Det er en forferdelig situasjon for de reisende, som vi på det sterkeste beklager overfor alle berørte passasjerer, sa presseansvarlig Daniel Kirchhoff i Norwegian til VG søndag kveld.

Til NRK sier Kirchhoff at en av hovedgrunnene er mangel på mannskap, og at selskapet ikke kan love bedre bemanning de kommende ukene. Det har også vært tekniske problemer med enkelte flygninger.

Flere passasjerer VG har snakket med forteller at det var svært vanskelig å få informasjon om kanselleringene søndag.

Ifølge NRK ble flere hundre nordmenn rammet, mange av dem befinner seg på flyplasser i utlandet. Andre sitter fast i Norge og får ikke kommet seg av gårde på ferie.

Søndag var seks flygninger fra Gardermoen innstilt.

Vanskelig å finne alternativ transport

Presseansvarlig i Norwegian lover ifølge VG full refusjon for billettene, og at selskapet skal «gjøre det vi kan for å få passasjerene frem til destinasjonene deres».
– Vi opplever dessverre at det er vanskelig å finne alternativ transport på mange av rutene. Det kan være stor pågang på telefonen i slike tilfeller, men vi gjør alltid det vi kan for å svare kundene raskest mulig, sier Kirchhoff til VG.

Norwegian opplyste søndag overfor NRK at selskapet ikke har nøyaktige tall på hvor mange passasjerer som er rammet, men at «det er snakk om flere fulle flyvninger».

– Vi skal gjøre alt vi kan for å operere i henhold til ruteplanen, men vi kan ikke utelukke uregelmessigheter siden vi også har noen følgeforsinkelser fra helgen, skriver presseansvarlig Daniel Kirchhoff i Norwegian i en epost til NTB mandag morgen.

I fjor måtte Norwegian kansellere 18 flygninger den første helgen i juli. Til sammen ble mellom 4.000 og 5.000 passasjerer rammet.

%d bloggere liker dette: