Flyselskap

”Tida går for fort” med Flyviking til Trondheim

hos FlyViking FlyViking-pilot regularitet tida går for fort

Trondheim er en by med et stort aktivitetstilbud. Her finner du masse spennende, enten du søker shopping, forestillinger, utstillinger eller aktiviteter.

Tilbudet innen ting å gjøre i Trondheim er større enn du skulle forvente i en by av denne størrelsen. Med 180.000 fastboende er byen ingen stor by i Europeisk målestokk, selv om den er Norges tredje største. At tilbudet er såpass stort som det er, skyldes nok delvis byens studenter, som er over 30.000 i tallet. Studentene setter sitt preg på byen både gjennom å arrangere mye selv. Og som aktive brukere av byens kultur- og aktivitetstilbud for øvrig.

Tida går for fort i Trondheim

Trondheim har en rekke severdigheter som hvert år er blant de best besøkte i Trøndelag. Katedralen Nidarosdomen er i seg selv et imponerende skue, og står ikke tilbake for mange av kirkene nordmenn oppsøker på reise nedover Europa. Domens spennende historie i tilknytning til Olav den Hellige, gjør også at den er et av de mest populære pilegrimsmålene i Europa. Leden til Trondheim har status som Europeisk kulturvei, på linje med ledene til Roma og Santiago de Compostela.

En aktiv by

Liker du å få ”rørt på deg” mens du er på ferie har Trondheim mange tilbud. Kun en kort tur fra sentrum med verdens nordligste trikk, Gråkallbanen, ligger Bymarka, et 80 km2 stort friluftsområde som er ideelt for gå- og løpeturer. I marka går det et oppmerket rutenett på kryss og tvers, som tar deg til både fiskevann, badevann, flotte rasteplasser, utsiktspunkt og hytter som tilbyr servering. Om vinteren gjøres stiene om til skispor, som gjør Bymarka ideell for familieutflukter på ski.

På Lade går Ladestien, en bred og småkupert sti som går rundt hele Ladehalvøya og ut til Ranheim. Underveis kan du både bade og få kjøpt vaffel, og ikke minst få sett mye fin natur. Liker du å sykle kan du leie en bysykkel hos Turistinformasjonen i sentrum og sykle oppmerkede ruter til byens mange bydeler, eller du kan sykle den nye Hjertepromenaden i sentrum, som lar deg se byen fra sjøsiden. Joggere finner også mange flotte områder, men kanskje aller best egnet er strekningen langs Nidelva fra Bakklandet og ned mot Trondheim Spektrum på Øya.

Tida går for fort

Kultur til folket!

Kulturbyen Trondheim er et kapittel for seg. Få byer i Norge har et like aktivt kulturliv som det Trondheim har, og stort sett hver dag foregår det begivenheter du kan velge mellom, og som i tillegg er godt besøkt. Trøndelag Teater har forestillinger året rundt, gjerne også flere parallelle. Her kan du se alt fra klassiske stykker som Sound of Music til mindre kjente stykker basert på både kjente og ukjente forfattere.

Trondheim er også en veldig aktiv festivalby, med musikkfestivaler innen de fleste sjangere. Her kan du være med på Jazzfestival, Bluesfestival, Kammermusikkfestival, verdensmusikkfestival og flere rockefestivaler, gjennom hele året.

Kilde: Flyviking.no

 

%d bloggere liker dette: