Flyplass

24 flyplasser får Europas mest moderne bilparkering

moderne bilparkering

Avinor moderniserer parkering på flyplassene med framtidens teknologi. Nå vil automatisk skiltgjenkjenning sørge for at de reisende slipper å trekke parkeringslapp, slipper å betale manuelt og unngår parkeringsbøter.

– Vi i Avinor ønsker å gjøre reisen enklere for alle som skal ut å reise. Med automatisk skiltgjenkjenning blir det enda enklere å parkere hos oss. Vi håper det vil være til glede for de som parkerer på våre lufthavner, sier kategorisjef Per-Rune Lunderby i Avinor.

Med det nye systemet går vil alle biler som kjører inn på parkeringsplassene blir automatisk registrert, slik at man slipper å trekke parkeringsbillett. Bilisten kan velge å betale parkeringsavgiften på betalingsautomater i lufthavnen, via appen Mobilparkering/Autopay eller motta en faktura. Det nye systemet gjør også at det ikke vil bli utstedt parkeringsbøter, siden alle biler blir automatisk registrert.

Moderne bilparkering

– Et godt alternativ er at bileieren registrerer seg som kunde på Avinor.no, slik at det oppgitte betalingskortet belastes direkte. Det sikrer bilisten en smidig og sikker betaling hver eneste gang man besøker lufthavnen, sier Lunderby.

– Vi anbefaler alle å forhåndsbooke parkering på de lufthavnene hvor dette er mulig. Fordi det gir oss i Avinor bedre forutsigbarhet for vår planlegging, er det også betydelig å spare på å booke på forhånd i stedet for å drop-in. Ikke minst blir man sikret plass når man forhåndsbooker, sier Lunderby.

Innføres gradvis gjennom året

Avinor er landets største parkeringsoperatør, med om lag 50 000 parkeringsplasser på sine 45 lufthavner. Systemet er allerede innført ved Haugesund og Bergen lufthavner. De neste 24 får systemet i løpet av høsten. Avinor har en ambisjon om at samtlige av Avinors lufthavner skal innføre systemet i løpet av årene som kommer.

Gratis på de minste

Ved Avinors ti minste lufthavner, er det så få som parkerer at det ikke lønner seg for Avinor å innføre systemet. Dermed vil det ikke lenger bli krevd betaling for parkering på Svalbards, Berlevåg, Båtsfjord, Hasvik, Honningsvåg, Mehamn, Røst, Sørkjosen, Vardø og Værøy lufthavner.

Systemet blir innført på følgende lufthavner utover høsten:

 • Alta
 • Andøya
 • Bardufoss
 • Brønnøysund
 • Bergen
 • Florø
 • Hammerfest
 • Kirkenes
 • Kristiansund
 • Lakselv
 • Molde
 • Førde
 • Leknes
 • Mo i Rana
 • Mosjøen
 • Namsos
 • Røros
 • Rørvik
 • Sandane
 • Sandnessjøen
 • Sogndal
 • Stokmarknes
 • Svolvær
 • Vadsø
 • Ørsta-Volda

%d bloggere liker dette: