Flyselskap

SAS etablerer fem nye internasjonale flyruter fra Århus flyplass

pengestøtte Kun to piloter Århus flyplass

SAS investerer et tresifret millionbeløp i nye ruter fra Århus Lufthavn. Østjylland får nye, direkte forbindelser til Oslo, Stockholm, München, Mallorca og Split.

Flere ruter, flere avganger og mange flere passasjerer. Hvordan se fremtiden ved siden av Århus Lufthavn etter flyplassen, sammen med SAS torsdag morgen, annonserte planer for et nytt strategisk samarbeid mellom de to partene. Det skjedde på en pressekonferanse i Aarhus flyplass.

SAS investerer et tresifret millionbeløp i Århus Lufthavn. En investering som gir mulighet for omlag 3000 nye flyreiser, mer enn 300.000 nye seter til salgs, og som vil skape ca. 200.000 nye passasjerer ved flyplassen. Alt innen det første året av samarbeid.

“Vi kan se et betydelig potensial i området. Vi styrker innenriks trafikken med flere flere daglige avganger mellom Aarhus og København. Dette gjør det mulig å bruke fly til transport til København der tilgang til vårt globale nettverk er tilgjengelig. I tillegg lager vi en rekke direkte ruter fra Århus til feriedestinasjoner, som vi vil fortsette å utvikle. Dette er en stor innsats for SAS sammen Aarhus Lufthavn, og satsingen bidrar til å skape flere arbeidsplasser i og rundt Århus:”

Lars Sandahl Sørensen, Executive Vice President, Chief Operating Officer, SAS

Spesielt etablerer SAS fem nye internasjonale ruter fra sommeren 2018 fra Aarhus til Oslo, Stockholm, München, Mallorca og Split. I tillegg vil Aarhus og Malaga være en helårsrute, slik at syv SAS-ruter vil bli tilbudt til og fra Århus totalt.

Århus flyplass

Luftbro mellom Århus og København

SAS øker også frekvensen mellom Aarhus og København med 20 prosent, noe som vil styrke samholdet mellom Øst og Vest-Danmark. Samlet vil SAS fra april 2018 drive 3-4 fly i Århus.

Med det nye samarbeidet står Aarhus flyplass overfor en vekst i flytrafikken på mer enn 50 prosent. Samarbeidet med SAS er blant annet et forsøk på å svare på bestemte ønsker fra flyplassens bedriftskunder.

“Om et og et halvt år siden, hadde vi en undersøkelse hvor virksomheten i Østjylland reagerte på ønskene de hadde for trafikken til flyplassen. Det var tydelig indikasjon på forbindelser til Oslo og Stockholm, samt en hyppig frekvens på ruten til København. Fellesnevneren for de tre ønsker er SAS, det eneste selskapet som flyr til alle tre destinasjonene. Derfor, med både glede og stolthet, er vi nå i stand til å presentere en massiv utvidelse av flyplassens trafikk i nøyaktig de ønskede retningene, sier Torben Boldsen.

%d bloggere liker dette: