Flyselskap

Fly med 399 Thailand turister måtte returnere til Arlanda

returnere til Arlanda
Et charterfly på vei til Phuket i Thailand med 399 svenske reisende måtte snu og returnere til Arlanda.

– Det er ikke noe alvorlig galt, men det er problemer med en vær-radar som ikke fungerer. Kapteinen tok beslutningen om å returnere til Arlanda, som alltid er det tryggeste ved hendelser som dette.

Barbro Holmberg, pressetalsperson hos Ving.

Flyet er en Airbus A330 og hadde avgang fra Arlanda cirka klokken 14 med retning mot Phuket i Thailand. Ombord var det 399 solhungrige svenske charterreisende.

“De hadde fløyet i omtrent tre timer da det ble oppdaget at vær-radaren var defekt. Den beste beslutningen i slike situasjoner er å gå tilbake, fordi det er ansatte på flyplassen som kan teknikken, og det er lettere å få tak i reservedeler.” sier Barbro Holmberg.

 

Om Thomas Cook Airlines

Thomas Cook Airlines Scandinavia gikk i luften den 9. mai 2008, men historien går lenger tilbake. Selskapet var tidligere kjent som MyTravel Airways, og før det het det Premiair.

Selskapet er en del av Thomas Cook Group Airlines, som eies av Thomas Cook Group plc. Thomas Cook Group Airlines består av flyselskapene Condor, Thomas Cook Airlines Scandinavia (TCAS) og Thomas Cook Airlines UK (TCUK). Flåten består av over 92 moderne passasjerfly. Thomas Cook Airlines Scandinavia arbeider tett sammen med Thomas Cook Northern Europe, som inkluderer turoperatører, Spies i Danmark, Ving i Sverige og Norge og Tjäreborg i Finland.