Flyselskap

EgyptAir bestiller 24 fly fra Bombardier

EgyptAir

Den kanadiske flyprodusenten Bombardier skal selge inntil 24 fly av typen CS300 til Egypts nasjonale flyselskap, EgyptAir, ifølge en intensjonsavtale mellom selskapene.

Avtalen er inngått i forbindelse med luftfartstevnet Dubai Airshow. Orderen har en verdi på opptil 2,2 milliarder hvis listepriser legges til grunn og alle flyene kjøpes, selv om få flyselskaper betaler denne prisen.

Avtalen inkluderer i første omgang 12 fly til en verdi på 1,1 milliard dollar, og har i tillegg opsjoner på ytterligere 12 fly

EgyptAir

Om EgyptAir

EgyptAir er det nasjonale flyselskapet i Egypt, med base i Kairo. Selskapet ble etablert den 7. mai 1932 som det første flyselskapet i Midtøsten og Afrika. Egypterne ble det syvende medlemmet i verden til å melde seg inn i IATA. Selskapets-nettverk når mer enn 70 destinasjoner til rundt 60 land rundt om i verden for å møte kundenes behov. Selskapet ble medlem av Star Alliance i  juli 2008.

I 2010 ble København selskapets første destinasjonen i Norden, med ukentlig tre avganger mellom Kairo og København.

Om Bombardier

Bombardier CSeries er en serie jetfly som siden 2012 har vært under produksjon og utvikling av det kanadiske Bombardier-konsernet.

Flytypen er et tomotors mellomdistanse jetfly. Serien er ment å erstatte CRJ-serien og har kapasitet til å frakte 110 til 130 passasjerer.

Flyets rekkevidde ligger på mellom 4 200 og 5 600 kilometer, farten er mellom 840 og 880 km/t og leveres i to underserier, C-100 og C-300. Sistnevnte har større passasjerkapasitet og lengre flykropp, som vist på figuren til høyre. Avhengig av flyselskapenes behov er flyene inndelt i klasser, enten i en kombinasjon av forretningsklasse og økonomiklasse eller en ren økonomiklasse. Setearrangementet er for økonomiklassens del et 2+3 i bredden og for forretningsklassen 2+2. Ellers kan her nevnes flyets egenskaper på rullebane, da det kan trafikkere rullebaner så korte som 1 100 til 1 400 meter.