Flyselskap

S7 Airlines åpner sommerrute mellom Sankt Petersburg og København

Det russiske selskapet S7 Airlines åpner neste år en sommerrute mellom Sankt Petersburg og Københavns Lufthavn.

SAS har i mange år fløyet direkte mellom de to byene, men har nylig nedlagt ruten og har ingen planer om å åpne flyruten igjen i løpet av 2018. Det russiske selskapet som er medlem av OneWorld alliansen vil dermed sikre at det også vil bli mulig i 2018 på fly direkte fra København til Russiske Sankt Petersburg.

S7 Airlines vil fly ruten i perioden fra 2. juni til 29. september, hvor det blir to ukentlige avganger tirsdag og lørdag. Ruten vil bli fløyet med en Embraer E170 med plass til 78 passasjerer, i en ren Economy class konfigurasjon.

S7 Airlines
Setekart – S7 Airlines – Embraer E170

Ruteplanen for den nye ruten mellom Sankt Petersburg og København:

Rutenummer Fra Til Avg Ank Dager Eqp.
S73079 LED CPH 07:40 09:00 x2xxx6x E170
S73080 CPH LED 09:40 12:50 x2xxx6x E170

 

Om S7 Airlines

S7 Airlines er et flyselskap med hovedbase på Novosibirsk Tolmatsjovo lufthavn i Ob i Russland.

Flyselskapet skiftet navn våren 2006 fra Sibir Airlines. S7 er Russlands nest største flyselskap målt i antall passasjerer. 13,1 millioner reiste med selskapet i 2016.

Selskapet flyr innenriks i Russland og til og fra internasjonale destinasjoner i Israel, Japan, Kina, Sør-Korea, Tyrkia, Tyskland og de De forente arabiske emirater. Flyselskapets hovedflyplasser er Domodedovo internasjonale lufthavn i Moskva og Tolmatsjovo lufthavn i Novosibirsk samt Irkutsk internasjonale lufthavn i Irkutsk. S7 Airlines er del av S7 Group som også inkluderer S7 Tour, S7 Charter, S7 Cargo.

I juli 2007 kunngjorde S7 at selskapet ville slutte seg til Oneworld-alliansen, og ble offisielt medlem i 2010.