Flyselskap

Codeshare avtale mellom Scoot og Singapore Airlines

codeshare avtale

Singapore Airlines (SIA) og SilkAir har nylig signert en codeshare avtale med SIA konsernets lavprisselskap Scoot. Det gir reisende tilgang til over 30 Scoot destinasjoner.

Reisende vil nå kunne reise til mer enn 130 destinasjoner på tvers av gruppens nettverk.

I en felles uttalelse fra SIA, SilkAir og Scoot i forrige uke fortelles det at SIA gradvis vil legge til sin “SQ” kode og SilkAir vil legge til sin “MI” kode til rutene Scoot flyr mellom Singapore og 30 destinasjoner som i dag bare betjenes av Scoot .

Codeshare avtale til Filippinene

Den nye codeshare ordningen vil starte med Scoot ruter til Athen, Clark, Gold Coast, Hat Yai, Ipoh, Krabi, Kuching og Palembang. Selskapet Scoot har veldig god dekning mellom Singapore og Filippinene. Selskapet betjener i dag Manila, Clark, Cebu og Kalibo. Sistnevnte er beste flyforbindelse til dykkeparadiset Boracay.

 

“Den nye avtalen vil gjøre det mulig for SIA og SilkAir sine kunder å reise på gjennomgående billett til alle disse codeshare reisemålene. I praksis betyr det gjennomgående innsjekk, og bagasjen levert på endelig destinasjon.”

I tillegg vil passasjerene fra Singapore Airlines og SilkAir bli tilbudt Scoots FlyBagEat-privilegier.

 

Det er inkludert bagasje, gratis måltid og drikke samt teppe for flyvninger på over fire timer. I tillegg tilbys sete-reservasjon på Scoot online gjennom SIA og SilkAir nettsteder når du bestiller sine billetter, mot et gebyr.

Codeshare-rutene er underlagt forbehold om godkjenning fra myndighetene, og billettene blir gradvis gjort tilgjengelig via de ulike bookingkanalene.

Om Scoot

Scoot er et Singapore-lavprisselskap eid av Singapore Airlines gjennom datterselskapet Budget Aviation Holdings. Selskapet lanserte sin første flyvning i juni 2012 på mellom- og langdistanse ruter fra Singapore, hovedsakelig til Kina og India.

I utgangspunktet besto Scoots flåte av Boeing 777-fly fra Singapore Airlines. Flyselskapet begynte å konvertere sin flåte til Boeing 787 Dreamliner-fly fra 2015.

Den 25. juli 2017 ble Tigerair offisielt fusjonert til Scoot ved hjelp av Tigerairs (AOC), men beholdt merket “Scoot”. Med AOC-endringen ble flyselskapets IATA-kode endret fra TZ til TR, tidligere brukt av Tigerair. Hovedkontoret ligger ved Singapore Changi Airport.

Scoot er del av Singapore Airlines Frequent Flyer-program SilverKris, men er ikke med i Star Alliance – eller som Star Alliance Partner.


  • Hold deg oppdatert på det som skjer i bransjen, følg Peter Fox på Facebook
  • Følg Facebook-gruppen flightdeals.no

%d bloggere liker dette: