Flyselskap

FlyViking kan bli solgt til Danske DAT

hos FlyViking FlyViking-pilot regularitet Danske DAT

FlyViking legger ned, og eierne oppretter et nytt selskap som skal drive den siste ruten videre, skriver Nord 24. (Bak betalingsmur).

Administrerende direktør Heine Richardsen var fredag i følge avisen i København sammen med hovedaksjonærer Ola Olsen og Ola Giæver. Her forhandlet de fram en avtale med Danish Air Transport, som nå ønsker å overta ruten mellom Ørland og Gardermoen.

Det er fortsatt en mulighet at andre kan komme til å kjøpe selskapet. Med fire Dash 100-fly og lisens for å fly på kortbanenettet kan det være attraktivt for en etablert aktør, skriver avisen.

Richardsen sier de har motatt et par henvendelser, men ikke direkte kontakt med noen som er interessert i selskapet.

Om Danske DAT

Danish Air Transport (eller bare DAT) er et dansk flyselskap som utfører frakt- og passasjertransport.

Selskapet flyr både passasjerer på faste ruter, passasjerer på charter og en lang rekke transportoppgaver, og har base på København lufthavn og Billund lufthavn. DAT ble grunnlagt i 1989 av Jesper og Kirsten Rungholm. Dengang hadde DAT bare ett enkelt fly av typen Short Skyvan SC-7. DAT fløy med alt fra post, pakker og veddeløpshester til forsyninger i det årlige Rally Paris–Dakar.

I januar 2012 ble det kunngjort av Samferdselsdepartementet at DAT skulle fly rutene Bodø-Leknes/Narvik/Røst/Svolvær fra og med 1. april. 14. mars kom det en rapport fra Luftfartstilsynet som påpekte en rekke mangler i DATs tilbud. Denne rapporten førte til at anbudet ble trukket tilbake av Samferdselsdepartementet og ruten ble tildelt Widerøe istedenfor.

I 2014 begynte DAT å kjøpe Airbus A320-maskiner til bruk på charterturer for det danske charterselskapet Primo Tours.

Om Ørland

Ørland er en kommune på Fosenhalvøya i Sør-Trøndelag. Ørland hovedflystasjon er kommunens og regionens største arbeidsplass. Kommunesenteret Brekstad, som ble erklært som by i 2006, er det regionale handelssenteret og har også andre regionale funksjoner som tingrett og helsetjenester. Landbruket er også dominerende i kommunen, både i landskapsbildet og sysselsettingsmessig.

Kilde: wikipedia .no  – Pressebilde: FlyViking

%d bloggere liker dette: