Flyselskap

Ryanair endrer bagasjeregler

russisk rulett endrer bagasjeregler

Hvis du ikke har kjøpt Premium og to håndbagasjer har du ikke tillatelse til å ta med håndbagasjekofferten din om bord. Bagasjen din blir sjekket inn i lasterommet, rapporterer flyselskapet via selskapets egne nettsider:

  • Bare kunder som har kjøpt Premium og 2 håndbagasjer, Flexi Plus, Plus eller Family Plus vil ha tillatelse til å ta med deres normale håndbagasje om bord.
  • Din bagasje av liten størrelse må ikke være større enn 35x20x20cm, og skal enkelt kunne plasseres under setet foran deg.
  • Du kan ta med 1 håndbagasje som er 55x40x20cm i størrelse og 1 liten håndbagasje, eksempelvis en håndveske, PC-veske etc.
  • Din håndbagasjekoffert/-veske må ikke være tyngre enn 10 kg, melder selskapet videre.

 

Endrer bagasjeregler

Ryanair opplyser i meldingen at bare kunder som har kjøpt Prioritert & 2 Håndbagasjer, Flexi Plus, Plus eller Family Plus vil ha tillatelse til å ta med deres normale håndbagasje om bord.

Alle som reiser uten prioritet vil kunne ta med to kofferter på flyet. Men den største kofferten må da sjekkes inn. Som igjen betyr at du må vente på bagasjen på flyplassen ved ankomst.

Passasjerer kan kjøpe prioritet ombordstigning senest 30 minutter før flyet tar av.

Regelendringen skal føre til færre forsinkelser og øke hastigheten på ombordstigningen, rapporterer Ryanair.

– Vi tror at å tilby mer innsjekket bagasje til redusert pris, vil oppmuntre flere kunder til å vurdere å sjekke inn bagasjen. Det vil redusere det høye volumet av kunder vi har med to vesker ved boarding. Og det er noe som forårsaker flyforsinkelser, sa informasjonssjef Kenny Jacobs i Ryanair da det nye regelverket først ble omtalt i fjor.