Flyselskap

American Airlines sliter med kostnadsnivået

American Airlines sliter

Verdens største flyselskap American Airlines sliter med kostnadsnivået. Selskapet oppnådde et resultat etter skatt på 258 millioner dollar i fjerde kvartal 2017. Det er en nedgang på hele 10,9 prosent. 

Årsaken til resultatnedgangen skal være økte kostnader, ifølge Reuters.

American Airlines leverte et bedre resultat enn ventet. Resultatet per aksje ble 95 cent, analytikerne hadde på forhånd ventet et resultat på 92 cent. Det skriver Dagens Industri.

Sliter med kostnadsnivået

Gjennom blant annet å tilby flere setevalgmuligheter på flyene, som «Premium Economy», har inntektene per sete gått opp. Selskapet meldte også at de oppnådde en økning på 19,7 prosent i fraktinntektene (cargo).

Om American Airlines

American Airlines er verdens største flyselskap målt i antall passasjerer, og det nest største målt i omsetning. Selskapet har hovedkvarter i Fort Worth i Texas, og flyr rutetrafikk over hele USA, samt flygninger til Latin-Amerika, Vest-Europa og Japan. Siden 1982 har American Airlines vært et datterselskap av AMR Corporation.

De viktigste flyplassene til American er Dallas/Fort Worth, Chicago O’Hare, San Juan og Miami. Etter at American kjøpte Trans World Airlines har også Saint Louis blitt en hovedflyplass. Andre flyplasser med flere ruter er La Guardia og Kennedy i New York, Boston og Los Angeles. I tillegg til ruter drevet av American finnes datterselskapet American Eagle som flyr på mindre, regionale ruter.

 

%d bloggere liker dette: