Flyselskap

To SAS leverandører Cityjet og Air Nostrum fusjonerer

gotland tjente lite kristiansund To SAS

Cityjet og Air Nostrum, som begge flyr for SAS varsler fusjon. Hensikten er å danne det største regionale flyselskapet i Europa.

Dette er bransjenettstedet Check-in.dk som først omtaler saken.

«Det er så mange ting vi har felles med Air Nostrum, spesielt det faktum at vi begge driver store flåter av Bombardier CRJ 900 og CRJ 1000-fly som vi mener er en robust og økonomisk plattform og ideell for wet-leasing kontrakter.»

Pat Byrne, Chief Executive Officer, Cityjet.

På tirsdag annonserte de to selskapene at de har inngått en avtale. Avtalen omhandler å etablere et tettere samarbeid mellom de to flyselskapene under et felles holdingselskap.

To SAS leverandører – dette er selskapene

Cityjet sysselsetter 1250 personer i ni europeiske land og driver et omfattende regionalt nettverk av ruter for wetlease-kontrakter for SAS, Air France og Brussels Airlines. Flyselskapet har mer enn 150 fly daglig for SAS med Bombardier CRJ900-fly.

Til sammenligning har Air Nostrum 1450 personer ansatt, og er spesielt kjent som Regional Operator for spanske Iberia under en langsiktig franchiseavtale.

Flyselskapet har to nye CRJ1000-fly som er utleid til SAS i sommer. Totalt skal disse flyene dekke 27 SAS ruter til og fra Københavns Lufthavn til sommerplanen løper frem til 27. oktober.

Under det nye holdingselskapet vil de to selskapene ha en årlig bruttoomsetning på cirka 700 MEUR i følge check-in.dk. Sammenslåingen mellom de to selskapene krever godkjenning av myndighetene og utarbeidelsen av de aktuelle søknadene har begynt.

%d bloggere liker dette: