Flyselskap

Fortsatt turbulent og personalmangel hos SAS

Fortsatt turbulent

Forrige helg innstilte SAS 25 flyvninger, og denne uken vil minst ytterligere 40 avganger kanselleres. Mangel på personale er fortsatt hovedårsaken.

SAS har med andre ord solgt langt flere billetter enn de har kapasitet til. Dermed har flyselskapet sett seg nødt til å innstille mer enn 700 avganger i april og juni.

En viktig årsak til problemene skyldes at en rekke medarbeidere i SAS Ireland har sluttet som følge av «dårlige arbeidsvilkår».

– Vi har vært for ambisiøse i ruteplanleggingen for sommeren, og sett i ettertid burde vi vært mer forsiktig. Problemene tas på dypeste alvor, sier SAS konserndirektør Lars Sandahl Sørensen i en kommentar til Dagens Næringsliv.

Ifølge SAS’ egne hjemmesider berøres passasjerer som denne uken blant annet skal fly mellom Arlanda, Split, Barcelona og Oslo. Selskapet vil forsøke å booke om til andre fly, men at det blir vanskelig å sinne erstatning på visse destinasjoner og at det vil for forsøkt på å finne løsninger i egne rekker

 

 

Fortsatt turbulent – blir det Malaga eller ikke?

I 2017 opprettet SAS operatørselskapet SAIL i Irland. Grunn: Møte konkurransen fra lavprisselskaper som Ryanair og Norwegian.

Noen år tidligere hadde konsernsjef Rickard Gustafson i SAS kritisert konkurrenten Norwegian for utflagging.

Vi snakker om personalkostnader som er 25 prosent lavere, og det er en forutsetning for å kunne konkurrere med lavprisflyselskaper som opererer på samme ruter.

Knut Morten Johansen,  informasjonsdirektør i SAS.

Passasjerer forventer at flybilletter blir så billige som mulig,” fortsetter han.
Det er imidlertid påpekt at så langt har bare seks fly vært knyttet til investeringen i Irland, av en flåte på 150 fly. Snart planlegger man å ha ni nye Airbus A320neo.

%d bloggere liker dette: