Hotel

Hotel Bristol satser på mat med stjernekokk

Hotel Bristol

Filip August Bendi er nyansatt som kreativ leder på kjøkkenet til Hotel Bristol i Oslo.

– Det er utrolig kjekt å begynne å jobbe for Hotel Bristol og Thon Hotels. Jeg er veldig glad for denne muligheten og gleder meg til å utvikle nye retter og konsepter i samarbeid med teamet på Bristol, sier Filip August Bendi.

Filip August Bendi har vært kjøkkensjef ved NB Sørensens Annen Etage i Stavanger og har jobbet på Noma i København, Mathias Dahlgren Matsalen i Stockholm og Daniel i New York. Han har også vært commisen til Gunnar Hvarnes i Bocuse d’Or og har tidligere vært kokk på Det Norske Kokkelandslaget. Nå deltar Bendi i individuelle konkurranser og er finaledeltager i NM i kokkekunst 2018.

– Jeg er opptatt av rene smaker og å finne de beste råvarene. Jeg ønsker å la råvarene komme til sin fulle rett og liker å lage menyer som får frem de beste smakene, forteller Bendi.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Bristols hotelldirektør er glad for å få Bendi til Oslo:

– Vi er kjempefornøyd med å få Filip til oss. Han skal utvikle menyer og trene personalet vårt til å skape enda bedre matopplevelser for våre gjester. Samtidig skal han også fortsette som konkurransekokk. Hotel Bristol er et ærverdig hotell og vi har stolte mattradisjoner. Vi kommer fortsatt til å ha høye smørbrød, kakebuffet og Afternoon Tea, men vi ønsker også å satse på moderne mat med inspirasjon fra hele verden, sier Lars Petter Mathisen.

Hotel Bristol er et av Oslos mest tradisjonsrike hotell og har 251 rom og suiter, et nytt treningssenter på 165 kvadratmeter og 20 konferanserom og festsaler. På hotellet serveres det mat på Bristol Grill og bar, Bibliotekbaren, Vinterhaven og i selskapslokalene.

Bendi begynte i stillingen hos Hotel Bristol den 1. august.

Om Hotel Bristol

Hotel Bristol er et hotell i Kristian IVs gate 7 i sentrum av Oslo. Det ble etablert i 1916 av den danske hotellmannen Waldemar Jensen, som hadde arbeidet som hovmester på Grand Hotel i Oslo.Selve bygningen ble tegnet av Finn Kahn og hotellet åpnet i 1920. Hotellet var særlige kjent for Den Mauriske Hall som Rahn hadde fått inspirasjon til under opphold i Marokko.

I 1960 ble hotellet utvidet med et tilbygg av F.S. Platou og i midten av 1970-tallet overtatt av Olav Thon.

Thon Hotels er en av Norges største hotellkjeder, og er en del av Olav Thon Gruppen. I Norge finnes ca. 70 hoteller, 8 i Brussel og 1 i Rotterdam. Thon Hotels har over 2,6 millioner gjestedøgn i løpet av et år. Gruppen er medlem av verdens største allianse av uavhengige hotellkjeder, Global Hotel Alliance (GHA).

 

 

%d bloggere liker dette: