Flyselskap

Delta Air Lines i samtaler om Alitalia

samtaler om Alitalia

Det amerikanske flyselskapet Delta Air Lines skal i følge kilder være i samtaler om oppkjøp av konkursboet til Alitalia.

Italienske utsendelser skal møte ledere i det amerikanske flyselskapet Delta Air Lines for å diskutere et potensielt kjøp av det kriserammede flyselskapet Alitalia. Det er Bloomberg som først publiserte nyheten lørdag ettermiddag.

Det skriver den italienske avisen La Stampa, som ifølge Bloomberg henviser til kilder med kjennskap til saken.

Tidligere har også det tyske flyselskapet Lufthansa meldt interesse for Alitalia, ifølge italienske medier. Likevel kan myndighetene favorisere en avtale med Delta, fordi den ville vært enklere å gjennomføre og ikke inkluderer oppsigelser, ifølge kilden.

 

Medlem av samme luftfartsallianse

SkyTeam er verdens nest største luftfartsallianse, etter Star Alliance og foran Oneworld. Både Alitalia og Delta Air Lines er medlem i alliansen.

Ifølge hjemmesiden har SkyTeam tilsammen 728 destinasjoner i 149 land. Deltakelsen av store amerikanske og europeiske selskap sørger for en omfattende dekning av Europa og Nord-Amerika, og flere av selskapene har mange destinasjoner i Sør-Amerika og Asia også. Noe svakere er rutetilbudet til Australia og Oseania.

 

Delta Air Lines

Delta Air Lines er verdens nest største flyselskap målt i antall passasjerer (2017), og det fjerde største målt i omsetning (2004). Selskapet har hovedkvarter i Atlanta, Georgia i USA og flyr rutetrafikk over hele USA, samt flygninger til Latin-Amerika, Europa, Asia og Karibia. Selskapet ble etablert i 1924.

Rutenettverket er mye basert på hovedflyplassene i Atlanta, Cincinnati og Salt Lake City of JFK flyplassen i New York. Også flyplassene La Guardia i New York, Orlando og Boston har et mindre fokus av ruter. Det internasjonale rutenettverket omspenner alle verdensdeler med unntak av Oseania og Antarktis. Mindre ruter på innenriksnettverket betjenes av kontraktsfestede selskaper som flyr under navnet Delta Connection.

Som med en rekke andre tradisjonelle flyselskap har Delta slitt med fortjenesten, og har operert under amerikanske konkursbestemmelser (Chapter 11) siden September 2005. Det konkurrerende selskapet US Airways har forsøkt å kjøpe opp Delta-bedriften. I 2008 ble Northwest Airlines innlemmet i Delta.