Bonus Program

Det minst lønnsomste kortet ?

Det minst lønnsomste

Jeg har tidligere anbefalt SAS Mastercard Premium og har fortsatt tro på dette kortet. Hoved fordelen ved dette kredittkortet er at man kan bestille bonusreiser på SAS Business Class og bare betale for Economy.

Men.. det er jo aldri long-distance Business Class availability tilgjengelig. Eller…via portalen awardfares.com, kan man lett registrere seg, og deretter foreta søk på long-haul Business Class.

Etter at DnB mistet lisensierings-avtalen med American Express, har selskapet dukket opp med 3 alternative kort. Jeg har ikke lagt merke til det før jeg sjekket dinero.no fredag kveld.

 

 

Kortet finnes i 3 ulike nivåer. Du kan lese mer om de ulike kortene her.

Bestilling av kortet

Selve bestilling av kortet gjøres online. Du mottar faktisk svar innen 60 sekunder eller kortere.

American Express Elite Companion Ticket SAS EuroBonus

Signering foregår med BankId og deretter får du en bekreftelse på om søknaden er godkjent og registrert. Jeg mottok kortet i løpet av 4 arbeidsdager, og kortet måtte aktiveres på min sider. Det er også mulig å laste ned en app til både Ios og Android. Denne appen har et klart utviklings potensiale. Foreløpig er det relativt få muligheter i appen.

Companion Ticket

De 20 000 status poengene var registrert på min SAS EuroBonus konto i det øyeblikket søknaden var godkjent. Kudos for det. Det eneste «rare» er at de 20 000 status poengene ikke fremkommer i noen oversikt.  I tillegg overføres poengene løpende ved bruk, man må ikke vente på måneds slutt og så 4-5 arbeidsdager.

AMEX app i øverste rad

Oppsummert

Companion Ticket SAS EuroBonus

  • Årsavgiften økes fra 1700 til 4020 kroner (335 kroner per måned). Det vil gis 20 ekstrapoeng per 100 kroner. Kjøp på sas.no vil gi 30 ekstrapoeng per 100 kroner.
  • Companion Ticket oppnås ved 150 000 og 300 000 kroner i omsetning. Disse vil være gyldige innenfor hele Star Alliance. Det gis 20 000 statuspoeng per år. På samme måte som med SAS Mastercard Premium vil disse poengene kun telle mot status
  • På Classic og Premium kan du få et ekstrakort gratis, og ytterligere tre ekstra for henholdsvis 300 og 540 kroner per stykk per år. På Elitekortet vil du kunne få inntil tre ekstrakort gratis, og ytterligere et kort for 540 kroner per år
  • De nye kortene vil ikke være kredittkort, men betalingskort. Det betyr at hele fakturaen må betales ved forfall.
  • Det vil derfor heller ikke være noen definert kredittgrense, men en grense som baseres på brukshistorikk
  • Companion Ticket kom på e-post 2 dager etter at siste kjøp var registrert, og grensen nådd !

SAS Ekstrapoeng -Det minst lønnsomste kortet ?

SAS Ekstrapoeng har ingen fastsatt verdi, og vil derfor variere fra kort til kort. Det er for eksempel raskere å opptjene bonuspoeng med Premium- enn med Classic-kortet, og enda raskere igjen med Platinum. I motsetning til Norwegian er SAS sine bonuspoeng gyldige i 4-5 år, avhengig av når de ble opptjent. Under kan du se satsen for de ulike kortene:

  • EuroBonus Classic: Du tjener 10 poeng for hver hundrede krone du bruker
  • EuroBonus Premium: Du tjener 15 poeng for hver hundrede krone du bruker
  • EuroBonus Platinum: Du tjener 20 poeng for hver hundrede krone du bruker

Med SAS sine EuroBonus-poeng kan du bestille flyreiser med både SAS og den øvrige Star Alliance-flåten, og du kan også bruke poengene på andre ting – som du kan lese mer om nedenfor. Det største ankepunktet med SAS sin ordning er at du er avhengig av at et begrenset antall EuroBonus-seter er ledig for å kunne gjennomføre transaksjonen.

%d bloggere liker dette: