Flyselskap

United Airlines lekker Apples reisebudsjett

Apples reisebudsjett

Apple har “fast” bestilling på 50 seter i Business Class hver dag mellom San Fransisco og Shanghai ! United Airlines lekker teknologi-gigantens reisebudsjett.

Apple Inc. (NASDAQ: AAPL – tidligere Apple Computer, Inc.) er et amerikansk multinasjonalt teknologiselskap som utvikler og selger forbrukerelektronikk, programvare, og personlige datamaskiner. Selskapets mest kjente produkter er Macintosh-familien med datamaskiner, iPod, iPhone, iPad og Apple Watch. Programvaren består blant annet av operativsystemet Mac OS X, multimedieavspilleren iTunes, programvarepakkene iLife og iWork, bildebehandlingsprogrammet Aperture, Final Cut Studio, som er en serie programmer for den profesjonelle musikk- og filmindustrien, Logic Studio, for musikkproduksjon, nettleseren Safari og iOS, som er et operativsystem for mobile enheter. Stort sett er alle produktene merket med  ‘Designed in California -Assembled in China’. Det forklarer kanskje hvorfor tekno-selskapet nærmest har bygget en luftbro mellom San Fransisco og Shanghai.

På Twitter har brukeren @LAflyer publisert følgende bilde.

Foto: Twitter konto @LAflyer.

Apple er Uniteds største globale kunde, og selskapet står for nesten 1,3 milliarder kroner av Uniteds årlige inntekter. Største ruten er mellom San Fransisco og Shanghai, Kina. Bildet viser også at Facebook og Google er på selskapets kundeliste – iallfall i skrivende stund.

United Polaris Business Class sete. Foto: United airlines

“Fast bestilling” på 50 Business Class seter

Det er interessant å leke litt med tallene her. Dersom vi snakker om 50 Business Class seter i hver retning daglig, tilsvarer det totalt 18.250 tur/retur reiser årlig. Dersom man deler USD 35 millioner på antallet reiser blir prisen nærmere USD 1920 per reise. Et søk på ITA Matrix på tilfeldig valgte datoer kommer følgende pris opp;

Skjermbilde: ITA Matrix by Google.

Dersom det er hold i bildet av roll-upene som helt sikkert ikke skulle publiseres, tilsvarer dette en rabatt til Apple på nærmere 75% – allikevel “hopper” prisene i taket.

Apple har ikke lansert et nytt produkt siden Apple Watch i 2015. Den største veksten de siste årene har vært tjenester og økosystemet rundt Apple-produktene. I tillegg til svak etterspørsel etter Apples produkter i Kina og andre fremvoksende markeder, virker det som at kombinasjonen pris og funksjoner i Iphone XR ikke er blitt godt mottatt.

Rod Hall, Analytiker hos Goldman Sachs.

 

Om United Airlines

United Air Lines, Inc også kjent under varemerket United Airlines er et amerikansk flyselskap som ble grunnlagt i 1934. Hovedkontoret er i Elk Grove Village, Illinois, USA.

 

Apples reisebudsjett
United har to daglige flyvninger mellom San Francisco og Shanghai – en 787-8 og en 787-9. Disse flyene har henholdsvis 36 og 48 business class seter. Totalt 84 Business Class seter i hver retning daglig.

 

United var tidligere et datterselskap av Boeing og ble etablert som Boeing Air Transport i 1926 og omstrukturert til United Air Lines i 1934. To fly fra United Airlines ble kapret og brukt i terrorangrepet 11. september 2001.

United fusjonerte i 2012 med Continental Airlines og ble med det ett av verdens største flyselskap. På flyene står det «United» mens resten av logoen er Continentals tidligere. UAL var verdens største operatør av flytypene Douglas DC-8, Boeing 720 og Boeing 727. I 2009 kvittet de seg med sine siste Boeing 737-maskiner.

I november 2016 kunngjorde de at de ville lansere en ny billett, kalt Basic Economy, der passasjer må betale for å bruke hattehyllen. Denne billettypen skal i første omgang kunne brukes på utvalgte innenlandsruter i USA. United Airlines blir det første store selskapet som tar i bruk denne type billett.

Kilde: Wikipedia / Twitter

%d bloggere liker dette: