Flyselskap Rutenytt

Qatar Airways legger Davao til nettverket

femte daglige flight davao Filippinene Qatar Airways

Qatar Airways lanserte i alt 7 nye ruter under gårsdagens pressekonferanse på ITB-Berlin 2019. Deriblant Davao på øya Mindanao på Filippinene.

Ruten vil inntil videre flys en gang i uken med en Dreamliner 787-8. Det er tilsvarende fly som Qatar Airways benytter på ruten mellom Oslo og Doha i sommer programmet. Ruten flys fra Doha til Clark og videre til Davao en gang om uken med avgang fra Doha tidlig fredag morgen. Det er gode forbindelser fra Oslo med avgang torsdag 15:30 (QR 176). Foreløpig var ikke prisen noe å skriv hjem om, men det dukker helt sikkert opp tilbud, og flere frekvenser.

Booking dialog på Qatar Airways side fra OSL via DOH til DVO. Skjermdump Qatar Airways.

 

Davao PH Filippinene
Rutekart – GCMAP.com

Doha – Clark – Davao – Doha eff 18JUN19 1 weekly 787-8, Davao is a new destination. (QR originally also filed 1 weekly in opposite direction, however this has been removed)
QR936 DOH0245 – 1725CRK1855 – 2050 DVO 2220 – 0315+1 DOH 788 5


Lik Facebook-siden vår frequentflyer.no og hold deg oppdatert på hva som rører seg i fly- og reisebransjen.


Om Davao

Davao er en by på sørsiden av øya Mindanao i Filippinene. Byen har cirka 1,45 millioner innbyggere (2010) fordelt på 2 444 km². Davao er den fjerde meste folkerike byen i Filippinene. Byen er hovedstad i Davao-regionen (Region XI).
Den er et sentrum for handel og industri på øya Mindanao. Lufthavnen i byen heter Francisco Bangoy internasjonale lufthavn.

Davao City ligger vest i Davaobukten og er med dette godt beskyyttet mot tyfoner og tsunamier. Straks utenfor ligger øyene Samal med perlefarmer og ferieanlegg, og øya Talikud der det er mulighet for dykking. Byen er kjent for sine fruktplantasjer med papaya, mango og den for Sørøst Asia spesielle frukten durian. Filippinenes høyeste fjell, Mount Apo (2 954 moh.), ligger innenfor byens grense.