Flyselskap

IAG shopper hos Boeing

ny runde IAG shopper hos Boeing

International Airlines Group (IAG) har inngått en intensjonsavtale med Boeing for at 200 B737-fly skal gå inn i selskapets flåte. Intensjonsavtalen er betinget av inngåelsen av en formell avtale, ifølge en IAG-melding tirsdag.
Max-flyene har vært i hardt vær etter to dødsulykker det siste året, og har vært satt på bakken av luftfartsmyndigheter verden over siden den siste ulykken i mars.

Leveranser fra 2023

Miksen av 737-8- og 737-10-fly vil bli levert mellom 2023 og 2027 og vil bli drevet av CFM Leap-motorer. Det forventes at flyene vil bli brukt av et antall av konsernets flyselskaper, inkludert Vueling, Level pluss British Airways på London Gatwick-flyplassen.
Vi er veldig glade for å signere denne intensjonsavtalen med Boeing og er sikre på at disse flyene vil være et flott tillegg til IAGs kortdistanseflåte.
 Willie Walsh, konsernsjef hos IAG i en kommentar.
– Vi har all tillit til Boeing og forventer at flyene vil få en vellykket tilbakevending til tjeneste de kommende månedene etter å ha fått godkjenning fra tilsynsmyndigheter, legger han til.
IAG Bienvenido Iberia IAG shopper hos Boeing
Pressefoto: IAG

IAG shopper hos Boeing

International Airlines Group (IAG), er en av verdens største flyselskap grupper med 541 fly som flyr til 274 destinasjoner. Årlig transporterer gruppen nesten 95 millioner passasjerer.  IAG er den tredje største gruppen i Europa og den sjette største i verden målt i omsetning. Selskapet ble stiftet i januar 2011, og IAG  er morselskapet til Aer Lingus, British Airways, Iberia og Vueling. Det er en spansk registrert selskap med aksjer notering på London Stock Exchange. Konsernets hovedkontor er i London, UK. IAG kombinerer ledende flyselskapene i Irland, Storbritannia og Spania, slik at de kan forbedre sin tilstedeværelse i luftfarts markedet. Samtidig beholde sine individuelle merkevarer og løpende drift. Flyselskapenes kunder drar nytte av et større nettverk for både passasjerer og  cargo. Selskapet har også større investeringsevne  i nye produkter og tjenester gjennom forbedret økonomisk robusthet.

Qatar Airways eier 20% av aksjene i det børsnoterte selskapet. British Airways og Iberia er medlem av oneworld-alliansen.