Vi står i en alvorlig og stadig mer uforutsigbar situasjon. Vår prioritet er å ivareta liv og helse. Det krever ekstraordinære grep. Situasjonen endrer seg raskt i mange land og derfor fraråder vi reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land.

Erna Solberg (H), Statsminister..

Det er økende smittetall for koronaviruset i mange land og situasjonen i land som opplever større utbrudd av viruset endrer seg fort og er uforutsigbar.

Fraråder reiser som ikke er strengt nødvendig

 

Land kan svært raskt innføre reiserestriksjoner, tvungen karantene ved innreise fra land med koronavirus, og grenser kan bli stengt, flyavganger kansellert eller andre tiltak iverksettes. Utenriksdepartementet oppfordrer alle norske borgere som er på reise i utlandet om å vurdere å reise hjem så snart som mulig, på en trygg og rolig måte, i samråd med sitt reise- eller flyselskap. Norske borgere som bor fast i utlandet bør forholde seg til lokale myndigheters råd og veiledning. Helsesystemene i land med smitteutbrudd opplever stor belastning. Når situasjonen endrer seg så raskt, er det riktig å gi dette rådet.

Ine Eriksen Søreide (H), utenriksminister.

Dette er også et bidrag til den viktige internasjonale dugnaden.

– Vi må forhindre internasjonal spredning, og er særlig bekymret for hva som vil skje når viruset sprer seg i mer sårbare land med svake helsesystemer, sier utenriksministeren.

Utenriksdepartementet følger situasjonen nøye og anbefaler alle nordmenn i utlandet å følge med på nyheter lokalt og nasjonalt, særlig om utbredelse av smitte, og informasjon og veiledning fra lokale myndigheter. Oppdatert reiseinformasjon for alle land ligger på regjeringen.no/reiseinformasjon.

I land og regioner der Utenriksdepartementet allerede fraråder reiser gjelder det eksisterende reiserådet.