Flyselskap

SAS-ansatte gir utstrakte hender til helsevesenet

utstrakte hender
Svensk SAS-crew får tre-dagers kurs i helsearbeid, og gir dem kompetanse til å bidra i helsevesenet under korona-krisen. Et lignende kurs utvikles i Norge. Foto: SAS.

SAS samarbeider med rekrutteringsselskapet ISCO Group for at permittert SAS-crew kan jobbe i helsevesenet under korona-krisen. SAS-ansatte gir utstrakte hender til helsevesenet.

Det er ventet økende behov for arbeidskraft i helsesektoren under korona-krisen. SAS har derfor gått sammen med lederrekrutteringsselskapet ISCO Group, for både å registrere og kurse permitterte SAS-ansatte til jobbing i helsesektoren.

Samfunnsdugnad

 SAS ønsker å legge til rette for at våre ansatte kan ta del i den samfunnsdugnaden som nå pågår. Vårt crew har relevant opplæring og de er godt forberedt på å møte uventede og utfordrende situasjoner på et rolig og metodisk vis. Alltid med et høyt servicenivå, og med sikkerhet som førsteprioritet.

Torbjørn Wist konserndirektør  i SAS.

SAS er allerede kontaktet av en rekke offentlige aktører som ønsker bistand, og det er mange ansatte i SAS som har sagt at de ønsker å bistå. Utfordringen som ISCO Group har tatt, er å forenkle prosessen med å koble SAS-ansatte til jobber i helsesektoren, og sikre overenstemmelse med til enhver tid gjeldende regelverk hos NAV.

Godt samarbeid – utstrakte hender

– Dette er vinn-vinn for alle, og vi bare måtte snu oss rundt. Vi ønsker å bidra til dugnaden ved å rekruttere personell som kan avlaste og bemanne virksomheter innen omsorgs- og helsesektoren. Vi har lenge hatt et godt samarbeid med både SAS og helsesektoren, og fant det helt naturlig å videreutvikle dette samarbeidet i en historisk svært krevende situasjon, sier daglig leder Bendik Nicolai Blindheim i ISCO Group.

ISCO Group samarbeider med høyskolene om å utvikle et eget tre-dagerskurs som skal gi en tilpasset grunnutdanning i helsearbeid. De SAS-ansatte som ønsker å ta dette kurset fyller ut et enkelt registreringsskjema, der relevant kompetanse kartlegges. ISCO Group vil så på oppdrag fra SAS formidle dette til interessenter i helsevesenet.

– SAS i Norge og Sverige har snudd seg rundt med ekstremfart, og tenkt innovativt for å ivareta både sine ansatte og et presserende behov i samfunnet. Vi har brukt vår innflytelse og den siste uken til å sy sammen en verdikjede med alle offentlige instanser, og de har snudd seg like smidig og raskt. Det er enormt givende å se slik kollektiv dugnadsånd, og et privilegium å få være med på, avslutter Blindheim.

Pressemelding; SAS