Flyselskap

British Airways varsler kutt av 12 000 stillinger

 

12 000 stillinger Falsk Alarm nesten normal beredskapsplaner

Flyselskapet British Airways varsler kutt av 12 000 stillinger som følge av coronakrisen.

Det opplyste morselskapet International Consolidated Airlines Group (IAG) tirsdag ettermiddag. British Airways har kuttet 94 prosent av flygningene. Moderselskapet IAG tapte nesten en halv milliard pund i første kvartal. Langt større tap ventes i tiden etterpå, skriver The Independent.

British Airways har derfor nå innledet samtaler med fagforeninger som representerer flygere, kabinansatte og. bakkepersonell om å kutte nesten 30 prosent av arbeidsstokken.

Gatwick flyplass vil sannsynligvis bli mye hardere rammet enn BAs hovedbase, Heathrow. Lønnsomheten på flyplassen i Sussex (LGW) har alltid vært dårligere enn på Heathrow. I tillegg vil flyselskapet være opptatt av å beholde sine slot-par ved Heathrow, hvor det i dag benytter omlag halvparten av de totale start- og landings-rettighetene.

BA-piloter og alle ansatte er fortvilet over kunngjøringen om tapet av inntil 12 000 stillinger hos British Airways.

Brian Strutton, leder for pilotforbundet.

Om British Airways

British Airways er Storbritannias største flyselskap, og et av de største i Europa. Det er det flyselskapet som har flest flyvninger mellom det europeiske og amerikanske kontinent.

British Airways ble dannet i 1935 etter en fusjon av tre mindre flyselskaper. I 1939 ble det nasjonalisert sammen med et annet britisk flyselskap, «Imperial Airways», under navnet «British Overseas Airways Corporation (BOAC)». Det sto som navnet antyder, kun for flyvninger til oversjøiske destinasjoner.

British European Airways (BEA) stod for trafikken innenlands og i Europa. De to selskaper ble ikke slått sammen før 1972, og ble da gitt navnet British Airways. Det ble privatisert i 1987.

BA har normalt sett flyvninger i Norge, med ruter fra Oslo lufthavn, Gardermoen til London Heathrow lufthavn.

Hvem er IAG ?

International Airlines Group (IAG), er en av verdens største flyselskap grupper med 541 fly som flyr til 274 destinasjoner. Årlig transporterer gruppen nesten 95 millioner passasjerer.  IAG er den tredje største gruppen i Europa og den sjette største i verden målt i omsetning. Selskapet ble stiftet i januar 2011, og IAG  er morselskapet til Aer Lingus, British Airways, Iberia og Vueling. Det er en spansk registrert selskap med aksjer notering på London Stock Exchange. Konsernets hovedkontor er i London, UK. IAG kombinerer ledende flyselskapene i Irland, Storbritannia og Spania, slik at de kan forbedre sin tilstedeværelse i luftfarts markedet. Samtidig beholde sine individuelle merkevarer og løpende drift. Flyselskapenes kunder drar nytte av et større nettverk for både passasjerer og  cargo. Selskapet har også større investeringsevne  i nye produkter og tjenester gjennom forbedret økonomisk robusthet.

%d bloggere liker dette: