Flyselskap

Kan Finnair skvise ut Thai Airways fra det svenske markedet?

Finnair skvise ut Thai Airways
Foto: Masakatsu Ukon, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Det kan ende med tre direkteruter fra Stockholm til Thailand. Det vil bli en realitet hvis Thai Airways realiserer planene om å starte trafikken til Arlanda på nytt. Da vil det være i direkte konkurranse med Finnairs nye etablering i Stockholm. Spørsmålet er kan Finnair skvise ut Thai Airways ? 

Thai Airways har ikke fløyet til Stockholm siden våren 2020 da pandemien satte en brå stopper for trafikken. På selskapets nettsted har den eneste ledetråden om når det kan være aktuelt å gå tilbake på den klassiske ruten mellom Bangkok og Arlanda, vært en melding om at flytrafikken er suspendert til 1. oktober i år. Dette kan indikere at ruten gjenopptas fra denne datoen. I bookingsystemet er det mulig å bestille direktefly TG961 / 960 fra 2. oktober.

Tre dager i uken, tirsdag, torsdag og lørdag. Ruten er planlagt fløyet med en Boeing 777, ifølge flyinformasjonen på nettstedet. Andre dager refererer bookingen til transitt enten i København eller i Frankfurt. På den annen side er det fortsatt ingen offisiell kunngjøring om at Thai virkelig begynner å fly til Stockholm. Forsøket på å starte ruten mellom København og Phuket 2. juni ble stoppet allerede etter et par uker. Det var på grunn av manglende  etterspørsel. Nå har Thai også en helt ny situasjon å ta hensyn til: Finnairs langsiktige ambisjoner i Stockholm.

veie passasjerer Finnairs vekst Finnair skvise ut Thai Airways
Finnair Airbus A350-900 XWB. 3 fly stasjoneres i Stockholm Arlanda i forbindelse med Thailand satsningen til flyselskapet. Foto: Finnair.

Kan Finnair skvise ut Thai Airways ?

I slutten av oktober begynner det finske flyselskapet å fly direkte fra Arlanda til både Bangkok og Phuket, det vil si de to destinasjonene som alltid har vært Thailands hjemmebane på det svenske markedet. Finnair gjør også en sterk investering i den kommende vintersesongen. Fra 22. oktober går det direktefly fra Arlanda til Bangkok fem ganger i uken på mandager, tirsdager, torsdager, fredager og søndager.

Det vil være daglige avganger fra 28. november, som gjelder frem til 22. april 2022, med siste flytur fra Bangkok 23. april. Fra 24. oktober vil det være direktefly til Phuket fra Arlanda til Phuket på søndager. 4. november vil en torsdag avgang bli lagt til og fra 30. desember vil en tredje tirsdag avgang også bli lagt til. Dette gjelder frem til 21. april 2022, med siste flytur fra Phuket 22. april.

Marked for 3 ruter ?

Hvis rutetabellen til de to flyselskapene blir en realitet vil det bety at Thai og Finnair allerede vil flyve ving for vinge fra Arlanda til Bangkok to dager i uken allerede fra 22. oktober. Den øker deretter til tre ganger i uken når Finnair øker trafikken.

Spørsmålet er om det svenske markedet går inn for et så stort utvalg av flyseter til Thailand. Spørsmålet er også om Thai, som har gjennomgått en tøff økonomisk gjenoppbygging, har den utholdenheten som kreves for å oppfylle Finnairs ambisjoner om trafikk til Thailand. I tillegg til de nye rutene fra Arlanda, flyr Finnair også til Bangkok og Phuket fra hjemmebasen i Helsinki.

%d bloggere liker dette: