Flyselskap

Emirates tar Expo 2020 Dubai ut i verden med sin aller første full-dekorerte A380

Emirates tar Expo 2020
Airbus A380-800 i expo 2020 livery. Pressefoto: Emirates.

Emirates, hovedpartner og det offisielle flyselskapet for Expo 2020 Dubai (Verdensutstillingen), viste i dag stolt frem sin første hel-dekorerte Airbus A380 som skal bringe Expo 2020’s budskap ut i resten av verden. Emirates tar Expo 2020 Dubai ut i verden.

Denne klarblå fargen på flyet er en dristig forandring fra flyselskapets tradisjonelle hvit- og gullmaling. Hele flykroppen er dekket av fargerik grafikk i levende grønt, oransje, rosa, lilla og rødt i de kjente sirklene fra Expo 2020 Dubai-logoen. Verdensutstillingens kjente budskap som «Dubai Expo» og «Be Part of the Magic» går igjen på begge sider selskapets flaggskip, Airbus A380. Motordekslene har også blitt malt med Expo 2020 Dubai budskap, samt datoene for arrangementet.

På begge sider av flyet finner man også den modige stuntkvinnen som stod på toppen av Burj Khalifa i Emirates ikoniske kabinuniform, avbildet med et skilt der det står «See you there» og «Dubai Expo Oct-Mar 2022». Emirates reklame med stuntkvinnen på toppen av verdens høyeste bygg gikk nylig viralt.

Emirates tar Expo 2020
Pressefoto: Emirates.

Emirates tar Expo 2020 Dubai ut i verden

Den ikoniske røde Emirates-logoen som alle Emirates-fly har på undersiden og som kun er synlig når flyet er i luften, er erstattet med en oransje Dubai Expo-logo for «Opportunity». Det er et av de tre temaene til Expo. Formålet er å øke synlighet og kjennskap til Expo når flyene settes inn på alle A380-rutene de neste seks månedene.

Den nye A380 dekoren var designet, malt, produsert og installert av Emirates eget team. Dekoren var ikke bare et begrenset folie, men et heldekkende designprosjekt og det største flyselskapet noen gang har begitt seg ut på. For å lykkes med en feilfri gjennomføring av dette har det vært lagt ned mye tid i planlegging og oppfinnsomhet. Arbeidet med å male designet og påføre folien tok 16 dager og 4 379 arbeidstimer å fullføre.

3D printede A380 chase the sun
Emirates Airbus A380 – Det er ikke mulig å lande med denne på Newark (EWR).

Airbus A380

Emirates har en lang tradisjon med å fremheve budskap med folie på sin Airbus A380- og Boeing 777-flåte. De siste fem årene har flyselskapets team hatt nær 50 ulike design og 100 forskjellige folieringer.

Foliene er blitt brukt til å fremheve ettermælet til den avdøde HH Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan. Ved blant annet å bringe sportsfans nærmere deres favorittlag, spillere og globale turneringer, dele De Forente Arabiske Emiraters budskap om toleranse og multikulturalisme, og øke bevisstheten rundt ulovlig handel av eksotiske dyr og mye mer.

Den nye Expo 2020 Dubai dekoren vil være å finne på tre Emirates A380 fly. Dette for å øke synligheten og forankre de tre temaene for arrangementet som er et av verdens største etter pandemien. De tre, unike og blå Expo-flyene kommer i tillegg til de 40 andre i flåten til Emirates som sprer kjennskap om Expo 2020 Dubai.

Det første av disse tre unike Expo 2020 Dubai-flyene vil ta av fra Dubai mot Los Angeles onsdag 29. september.

Dette er Expo 2020

Expo 2020 Dubai eller Verdensutstillingen, arrangeres for første gang i Midtøsten, Afrika og Asia (MEASA), og vil vare fra oktober 2021 til mars 2022. I perioden planlegges det et tettpakket program med opplevelser som passer for alle aldre og interesser. Her vil du finne alt fra en omfattende rekke med tema-uker, underholdning og ‘edutainment’. For kunst- og kulturfans, samt mat- og teknologi-entusiaster kan utforske utstillinger, workshops, forestillinger, live shows og mer. Besøkende kan også stikke innom sin egen nasjons paviljong for en smak av hjemme. Alternativt utforske de 190 andre lands paviljonger. Emirates vil ha sin egen utstilling med fokus på fremtidens luftfart.

%d bloggere liker dette: