Flyselskap

93,8 % av SAS-pilotene har ikke tillit til ledelsen

SAS kvartalsrapport SAS-pilotene har ikke tillit
SAS-pilotene har ikke tillit til ledelsen. Foto: SAS

En undersøkelse blant 622 av de 900 SAS-pilotene viser et skuffende bilde når det gjelder tillit til ledelsen. Bare seks prosent av de spurte pilotene svarer at de har tillit til tidligere eller nåværende ledelse i SAS, noe som betyr at 93,8 prosent ikke har tillit til ledelsen.

Det skriver de nettstedet E24, som har fått tilgang til medlemsundersøkelsen utarbeidet av SAS Pilot Group. Den forteller også  at hele 98,3 prosent av de spurte SAS-pilotene ikke mener at SAS som arbeidsgiver lever opp til den skandinaviske modellen.

Undersøkelsen viser en enorm tillitskrise ovenfor SAS-ledelsen. Og det kan vi si oss enig i.

Martin Lindgren, leder av SAS Pilot Group til E24.

Undersøkelsen ble gjennomført før det ble kjent at pilotene som ble oppsagt i løpet av pandemien, likevel ikke kan benytte seg av gjenansettelsesretten som de hevder de er blitt ble lovet.

Rundt 5 000 ansatte har måttet gå, derav 560 piloter, og rundt 200 er norske. Disse pilotene ventet på gjenansettelse idet markedet åpnet opp igjen, men har måttet se SAS flytte driften til datterselskapet SAS Connect, hvor de ikke har den samme rettigheter i følge flyselskapet.

SAS sparepakke : Si opp egne piloter

SAS-pilotene har ikke tillit til ledelsen – «Vi kjemper for å overleve»

SAS sin nye administrerende direktør, Anko van der Werff sa i et intervju med danske Finans lørdag 23. oktober at selskapet «kjemper for å overleve» og at konsernsjefen derfor har varslet at de større fagforeningene vil bli innkalt til forhandlinger for å sikre større fleksibilitet, effektivitet og lavere kostnader.

Det krever forståelse og vilje fra alle, og forhandlingene har en hensikt. SAS skal være konkurransedyktig slik at vi kan overleve, vokse og dermed skape arbeidsplasser. Jeg ønsker å gjøre dette med fagforeningene, men det skal to til for å danse tango.

Anko van der Werff til Finans.