Flyselskap

Samferdselsdepartementet tildeler Widerøe’s Flyveselskap oppdrag om å fly i nord

Samferdselsdepartementet tildeler Widerøe Widerøe Ground Handling Ikke helt sånn uten Widerøe Widerøe er svært fornøyd
Samferdselsdepartementet tildeler Widerøe flere ruter i Nord. Pressefoto: Widerøe.

Widerøe er veldig glad for å ha vunnet anbudet om å fly på Nord-Norge, med unntak av Lakselv, de neste to årene. Nord-Norge er en viktig del av Widerøes identitet og vi er utrolig stolte av å få lov til å fly trøndere og nordlendinger også de neste to årene. Rutene ligger allerede ute for salg. Det svært reduserte trafikkprogrammet som har vært gjeldende i forbindelse med nedstengning og koronarestriksjoner, vil være tilbake til normalt fra 1. april.

Vi gleder oss til å komme tilbake for fullt igjen og satser på tidenes reiselivssommer. Det er mye oppdemmet reiselyst i markedet og et velfungerende transporttilbud er avgjørende for at norske destinasjoner skal være attraktivt og tilgjengelig. Widerøes nettverk gjør det enkelt å reise sømløst, både med start i Norge og Europa. Widerøe har et omfattende samarbeid med flyselskap fra hele verden, noe som gjør at våre passasjerer kan sjekke inn bagasjen sin i London og hente den ut i Berlevåg.

Christian Skaug, Kommersiell Direktør i Widerøe .

Samferdselsdepartementet tildeler Widerøe og DAT ruter

Ruteområde Rute(r)
1 Ruter mellom Kirkenes, Vadsø, Vardø, Båtsfjord, Berlevåg, Mehamn, Honningsvåg, Hammerfest og Alta.
2 Hasvik­­­–Tromsø v.v.

Hasvik–Hammerfest v.v.

Sørkjosen–Tromsø v.v.

3 Lakselv–Tromsø v.v.
4 Andøya–Bodø v.v.

Andøya–Tromsø v.v.

5 Harstad/Narvik–Tromsø v.v.

Harstad/Narvik–Bodø v.v.

6 Stokmarknes–Bodø v.v.

Stokmarknes–Tromsø v.v.

7 Svolvær–Bodø v.v.
8 Leknes–Bodø v.v.
9 Røst–Bodø v.v.
10 Brønnøysund–Bodø v.v.

Brønnøysund–Trondheim v.v.

11 Sandnessjøen–Bodø v.v.

Sandnessjøen–Trondheim v.v.

12 Mo i Rana–Bodø v.v.

Mo i Rana–Trondheim v.v.

13 Mosjøen–Bodø v.v.

Mosjøen–Trondheim v.v.

14 Namsos–Trondheim v.v.

Rørvik–Trondheim v.v.

Samferdselsdepartementet tildeler Widerøe
Samferdselsdepartementet tildeler DAT  ruten Tromsø – Lakselv.

En eller to tilbydere på rutene

Samferdselsdepartementet har mottatt to tilbud i konkurransen; fra DAT og Widerøe. Widerøe var eneste tilbyder på ruteområdene 1-2 og 6–14 og selskapet er derfor innstilt som operatør på disse ruteområdene.

DAT og Widerøe la begge inn tilbud på ruteområdene 3-5. For ruteområde 3 er det DAT som har inngitt tilbudet med det laveste kravet til kompensasjon fra staten, mens for ruteområdene 4 og 5 er det Widerøes tilbud som har det laveste kompensasjonskravet. Samferdselsdepartementet innstiller derfor DAT som operatør av ruteområde 3 (Lakselv–Tromsø), og Widerøe som operatør av ruteområdene 4 og 5 (Harstad/Narvik–Bodø/Tromsø og Andøya–Bodø/Tromsø).

Samferdselsdepartementet har vurdert de innkomne tilbudene og gjennomført forhandlinger. I tillegg har tilbudene blitt forelagt Luftfartstilsynet for vurdering av tilbydernes økonomi samt tekniske og operative forhold, og Avinor for en avklaring av eventuelle problemstillinger på lufthavnsiden.