Flyselskap

Norse fraktet nær 63 000 gjester i september måned

Norse fraktet
Foto: Norse Atlantic Airways.

Norse Atlantic Airways forventer at kabinfaktoren og yielden vil øke over hele nettverket fra oktober. Etter beslutningen i september om å redusere overflødig kapasitet på visse amerikanske ruter, samt å drive Los Angeles-ruter som sesongrute. Norse fraktet nær 63 000 gjester i september måned

Selskapet fortsetter å ha Power by the Hour-leieavtaler – noe som betyr at selskapet kun betaler for et fly når det faktisk er i luften – på tvers av flåten gjennom hele vinteren, noe som gir fleksibilitet i flyutnyttelsen uten kostnad. Norse har for tiden mottatt levering av 13 av de 15 flyene de har sikret seg på fleksible, lave kostnader, langsiktige leieavtaler, hvorav fire for tiden er fremleid ut, og garanterer en fast inntekt i løpet av avtalene perioden. Norse Atlantic er også i forhandlinger om fremleie av et femte fly i 18 måneder.

Endringene i selskapets vinter program vil ikke medføre oppsigelser. Selskapet ser frem til å øke rekrutteringen av kabin- og flybesetning i 2023, i forkant av sin utvidede sommerplan.

Norse Atlantic er glade for å bekrefte at kjerneplanen for sommeren 2023 vil bli kunngjort tidlig i november, med fly tilgjengelig for bestilling frem til oktober 2023. Andre ruter vil bli annonsert etter hvert. Selskapet forventer å ha 10 fly i drift på høyden av sommersesongen, inkludert en større tilstedeværelse utenfor London Gatwick.

Bedre distribusjon

Ytterligere distribusjonskanaler er nylig introdusert, inkludert Skyscanner, Finn.no, Travelfusion og nå sist Google Flights. Det har gitt umiddelbare positive resultater i  antall bestillinger. I løpet av vintersesongen forventes trafikken fra USA til Europa å forbli sterk med nettoeffekten av den sterke amerikanske dollaren mot euroen og det britiske pundet som oppmuntrer til tidlige bestillingsmønstre.

I løpet av september måned ga den britiske sivile luftfartsmyndigheten Norse Atlantic Airways et Air Operator Certificate og Operating License. Det gir selskapet tillatelse å starte direkteruter til og fra Storbritannia. Norse Atlantic har til hensikt å operere direkte punkt-til-punkt-flyvninger mellom Storbritannia og USA, med forbehold om ytterligere regulatorisk godkjenning.

Vi har tatt raske grep for å justere vinterplanen vår og fjerne overflødig kapasitet fra nettverket vårt i lys av lavere forventet etterspørsel, høye drivstoffpriser og økende global inflasjon. Fleksibiliteten som tilbys av våre timebaserte flyleaseavtaler har gjort det mulig for Norse Atlantic å redusere kontantforbruket over vinterperioden i påvente av å øke driften for en sterk sommersesong 2023. Vi er glade for at bestillingene for våre gjenværende kjerne vinterruter fortsatt er gode, og at billettsalget har økt etter hvert som vi utvider distribusjons nettverket vårt.

Bjørn Tore Larsen, administrerende direktør i Norse Atlantic Airways.

I løpet av september opererte Norse Atlantic Airways 98 prosent av ruteflyene. Nedgangen sammenlignet med forrige måned var relatert til kanselleringer forårsaket av stengte flyplasser knyttet til orkanen Ian i Florida. Flyselskapet opererte 338 flyvninger i september, noe som representerer en økning på 33 prosent sammenlignet med august, på grunn av en rekke ruter som startet midt i måneden i denne perioden. 75 prosent av de opererte flyvningene ankom innen 15 minutter fra planlagt ankomsttid, noe som er en forbedring på mer enn fire prosentpoeng sammenlignet med forrige måned.

Norse fraktet nær 63 000 gjester i september

Norse fraktet 62 749 passasjerer i september, noe som representerer en økning på 7 prosent sammenlignet med forrige måned. Kabinfaktoren for september var 56 prosent, en nedgang i forhold til måneden før knyttet til overkapasitet på bestemte ruter i nettet.

Cargo har fortsatt å prestere godt måned for måned. Norse Atlantic forventer at denne trenden vil fortsette på kjerneruter gjennom vinteren ettersom flyselskapet blir mer etablert i visse nøkkelmarkeder.

Fremhevet bilde: Utlånt med tillatelse fra Erik Moen

1 comment

Comments are closed.