Flyselskap

Singapore Airlines lar gravide flyvertinner beholde jobben ✈️ 🇸🇬 🤰

Singapore Airlines Early Bird Singapore Airlines lar gravide
SQ B777-300ER. Foto: Singapore Airlines

Singapore Airlines bekreftet i juli å ha endret en flere tiår gammel policy som tvang kvinnelige flyvertinner å slutte hvis de fikk et barn. Avgjørelsen i følge kilder, knyttes hovedsakelig til hastverk med rekruttering nå som pandemiske reiserestriksjoner oppheves. Singapore Airlines lar gravide flyvertinner beholde jobben.

Frem til nå ville Singapore Airlines umiddelbart satt kvinnelige flyvertinner på bakken så snart det var kjent at de var gravide. Flyvertinnene ble tvunget til å ta ulønnet permisjon under svangerskapet. Arbeidsforholdet deres ble avsluttet når de sendte inn en kopi av barnets fødselsattest til arbeidsgiver.

Policyen representerte det ikoniske «Singapore Girl»-bildet som har gjort flyselskapet berømt. Skapt av flyselskapet på 1970-tallet, har markedsførings gimmicken satt unge og pene kvinnelige flyvertinner i sentrum.

Singapore Airlines lar gravide
Designet av den parisiske couturier Pierre Balmain i 1968, er sarong kebaya laget av den tradisjonelt asiatiske batikken og har blitt synonymt med Singapore Girl.. Foto: SilverKris / SIA.

Singapore Airlines lar gravide fortsette i jobben

Rett før pandemien insisterte flyselskapet på at Singapore Girl-bildet, gjort berømt av den Pierre Balmain-designede sarongen Kebaya, fortsatt var “aktuelt”. Flyselskapet skulle skille seg ut fra konkurrenter i bransjen.

Mens den blå sarong kebayaen fortsatt er varemerket til Singapore Airlines, er det fire forskjellige farger totalt. Hver farge representerer ulike stillingen om bord. Foto: SIA.

I et internt notat sett av Straits Times, bekreftes det at nybakte mødre fortsatt vil få lov til å jobbe for Singapore Airlines. Det er et stort avvik fra flyselskapets policy for kvinnelige flyvertinner. Notatet datert 12. juli 2022 skriver følgende:.  “For at selskapet ytterligere skal støtte kabinpersonalet under, og etter svangerskapet”.

Flyselskapet vil imidlertid fortsatt opprettholde sine utrolig strenge standarder for kvinnelige flyvertinner. Kilder frykter at dette kan bety at nybakte mødre kan bli irettesatt for å være overvektige.

Det Changi baserte flyselskapet har enda ikke lykkes med å finne arbeid på bakken, til alle som har blitt gravid siden endringen av policyen, sa en talsperson til avisen

Kilde: StraitsTimes.


Singapore Airlines startet opp i 1972 med ti fly til 22 destinasjoner. I dag dekker rutenettverket 64 destinasjoner i 34 land.

Helt siden oppstart har selskapet hatt som mål å være markedsleder i luften. Singapore Airlines arbeider derfor kontinuerlig med modernisering og innovasjon. I dag er selskapet det mest prisbelønte flyselskapet i verden, og ble i 2018 kåret til verdens beste flyselskap i «Travellers’ Choice Awards for Airlines».

 

1 comment

Comments are closed.