Flyselskap

Sunclass Airlines får ny sjef

Sunclass Airlines får ny sjef
A321 –  A330-300 I bakgrunnen. Pressefoto: Sunclass Airlines.

Torben Østergaard, administrerende direktør i Sunclass Airlines, takker for seg etter 30 år i selskapet som ble valgt til beste flyselskap i Europa på Grand Travel Award, og som i forrige uke også vant prisen som beste charterflyselskap på Danish Travel Awards. Torben forlater med andre ord flyselskapet i god stand. Planen videre er å investere i fremtiden ved blant annet å fornye flåten. Selskapet første nye Airbus A330-900neo kommer allerede i vinter.

Nå skal selskapet vokse og digitaliseres ytterligere. Denne oppgaven går til 41 år gamle Valdemar Warburg som kommer fra det nordiske ferge- og logistikkselskapet DFDS, der han i dag arbeider som Senior Vice President Business Unit Nordic. Han tar over etter Torben Østergaard den 1. januar 2023.

Valdemars brede kompetanse innen ledelse og digital transformasjon, så vel som hans lange erfaring innen luftfart fra hans tidligere rolle som ledelseskonsulent i McKinsey, gjør han til den perfekte personen for denne stillingen.

Magnus Wikner, administrerende direktør i moderselskapet Nordic Leisure Travel Group.

Valdemar Warburg kommenterer også sin nye jobb.

Jeg ser frem til å jobbe sammen med hele teamet i Nordic Leisure Travel Group for å ytterligere utvikle og utvide vår integrerte, felles forretningsmodell innen pakkereiser.

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 170 reisemål i over 40 land. Ving arrangerer charterreiser, fleksible pakkereiser med rutefly, i tillegg til flybilletter og hotell for de som vil reise på egen hånd. Reisene selges via internett, telefon og i utvalgte reisebyråer over hele landet.

Hvem er Sunclass Airlines ?

Sunclass Airlines gikk på vingene den 31. oktober 2019, men historien går lenger tilbake. Før selskapet ble til Sunclass Airlines, var det kjent som Thomas Cook Airlines, MyTravel Airways, og før det het selskapet Premiair.

Sunclass Airlines arbeider tett sammen med tour operatørene, Spies i Danmark, Ving i Sverige og Norge og Tjäreborg i Finland.

Foto: Wikimedia.commons

Viktige årstall i «selskapets» historie

  • 1961: SAS etablerer Scanair som selskapets charterflyselskap. Det får i første omgang hovedkontor i København, men flytter i 1965 til Stockholm.
  • 1965: Simon Spies kjøper det konkursrammede Flying Enterprise og omdøper det til Conair. Kjøpet av Boeng 720-fly i 1967 markerte overgangen til å fly med jetfly.
  • 1994: Premiair etableres ved en sammenslåing av Conair og Scanair. Selskapet får hovedkvarter i København. En vesentlig årsak til dette er at Danmark – i motsetning til Sverige – er medlem av EU.
  • 2002: I mai 2002 skifter Premiair navn til MyTravel Airways.
  • 2008: En av verdens største reisevirksomheter blir etablert gjennom sammenslåingen av Thomas Cook Group plc og MyTravel Group plc. MyTravel Airways blir til Thomas Cook Airlines.
  • 2013: Thomas Cook Airlines blir en del av Thomas Cook Group Airline.
  • 2019: Thomas Cook Airlines blir til Sunclass Airlines.