Flyselskap Oneworld

Malaysia Airlines viser bilder av deres første A330neo ved Airbus i Toulouse

Malaysia Airlines viser
Malaysia Airlines viser hvordan hale og kropp monteres sammen i Toulouse. Foto: Malaysia Airlines / Airbus.

Malaysia Airlines har publisert eksklusive bilder av sitt første Airbus A330-900 (A330neo). Den monteres ved det berømte flyproduksjonsanlegget i Toulouse, Frankrike.

Forventningen bygger seg opp for ankomsten av Malaysia Airlines nye flåte av A330neo-fly, med leveranser som forventes å starte i tredje kvartal 2024.

Malaysia Aviation Group (MAG) planlegger å introdusere 12 nye fly i 2024, bestående av fire Airbus A330neo og åtte Boeing 737-8 jetfly.

Som en del av Malaysia Airlines’ flåtefornyelsesprogram signerte selskapet avtaler for 20 A330neo-fly med Airbus, Rolls-Royce og Avolon.

Malaysia Airlines viser
Foto: Malaysia Airlines / Airbus.

Malaysia Airlines A330neo

Av de 20 flyene er 10 direkte kjøpt fra Airbus med en back-to-back salgs- og tilbakeleie-avtale med Avolon.  De resterende 10 leases direkte fra Avolon.

A330neo-flyene vil også ha nye seter i både business class og økonomiklasse, slik det ble avduket av Malaysia Airlines i mars 2024.

Collins Aerospace Elevation business class-setene har en all-suite kabin med individuelle privatdører, samt trådløse ladepoder.

Foto: Malaysia Airlines / Airbus.

Malaysia Airlines viser A330neo ved Airbus-anlegget

Malaysia Airlines planlegger å gi flere oppdateringer om A330neo-flyets reise for å bli en del av selskapet gjennom hele året.

De nye bildene som er publisert av flyselskapet, viser et unikt perspektiv på hvordan flyene settes sammen under monteringen ved Airbus-anlegget.

Med hovedskrogets seksjoner, vinger og hale utsmykket med flyselskapets ikoniske “wau”-logo fullt festet. Flyet gjennomgår installasjon av cockpit, motorer, landingsutstyr, elektrisk ledningsnett, avionikk, samt drivstoff- og hydraulikksystemer.

Flyselskapet la til: “Flyet vil deretter fortsette med grundige bakketester, kabininstallasjon og forberedelser til sin første testflyvning, før det legger ut på reisen hjem til Malaysia.”


Dette markerer en spennende tid for Malaysia Airlines. Flyselskapet forbereder seg på å fornye og oppgradere sin flåte med noen av de mest avanserte og komfortable flyene på markedet. Hold deg oppdatert for flere nyheter om A330neo-flyets fremgang og introduksjon i Malaysia Airlines’ flåte.