Flyselskap SkyTeam

Reisende søker etter kjøligere temperaturer – “coolcation”

KLM åpner Coolcation

Det anerkjente reisemagasinet “Condé Nast Traveler” har identifisert “coolcation” som en av de viktige reisetrendene for 2024. Coolcation beskrives som å ta sommerferie til destinasjoner med kjølig eller temperert klima. Det forventes at stadig flere turister vil velge dette. Visit Norway gir råd på sin hjemmeside om hvordan du best mulig unngår den intense varmen og får en oppfriskende sommer. Air France og KLM bekrefter trenden med å øke kapasiteten til de nordlige delene av Finland, Norge og Sverige.

Hos Air France og KLM har vi sett denne voksende trenden i flere år. Vi fortsetter å tilpasse nettverket vårt etter etterspørselen fra våre kunder. Reisende er alltid på jakt etter nye og unike opplevelser. Det nye reiseordet – coolcation – gjelder både nordisk vinter og sommer. Vintrene handler om snø, minusgrader og arktiske eventyr, mens somrene tilbyr natur, innsjøer, elver og kjøligere temperaturer.

Maria Hagelberg, markedssjef hos Air France og KLM, Nord-Europa.

Den første Air France-flyvningen til Rovaniemi tok av i desember 2021. Året etter ble KLM-flyvninger lagt til fra Amsterdam til Rovaniemi, samt Air France fra Paris til Kittilä og Tromsø. Det siste tillegget til nettverket er sommerflyvninger fra Paris til Narvik, Lofoten, og vinterflyvninger til Kiruna fra 21. desember.

“I lys av sommersesongen 2024 ser vi fortsatt en økt etterspørsel fra land som Frankrike, Nederland og søreuropeiske land. For å imøtekomme etterspørselen etter ‘coolcation’, i tillegg til vårt vanlige nettverk, har vi lagt til flere sommerflyvninger fra Paris”, sier Michael Ruet, kommersiell direktør hos Air France og KLM, Nord-Europa.

Coolcation – Avganger sommersesongen 2024:

• Mellom Tromsø og Paris med Air France legger vi, i tillegg til den ukentlige helårsruten på lørdager, til 2 ukentlige avganger på torsdager og søndager mellom 6. juli og 31. august.

• Mellom Narvik Lofoten, Evenes lufthavn og Paris tilbyr vi en avgang på lørdager fra 15. juni til og med 30. august.

Avganger vintersesongen 2024/2025:

  • Mellom Tromsø og Paris med Air France tilbys fra en til tre ukentlige avganger avhengig av perioden.
  • Fra Kiruna og Paris tilbyr Air France en ukentlig avgang på lørdager i perioden fra 21. desember til og med 8. mars.
  • Mellom Rovaniemi til Paris tilbyr Air France én ukentlig avgang fra 30. november til 29. mars 2025. Øker til 2 ukentlige i jule- og skoleferieperioder.
  • Fra Kittilä til Paris med Air France tilbys en ukentlig avgang i perioden 21. desember til 29. mars 2025.
  • Fra Rovaniemi til Amsterdam med KLM tilbys en avgang fra 23. november til 29. mars 2025.

Det nordiske rutenettet året rundt

København, Billund, Aalborg, Stockholm, Göteborg, Linköping, Helsingfors, Oslo, Bergen, Stavanger, Ålesund, Trondheim, Kristiansand, Tromsø til/fra Amsterdam og/eller Paris.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.