Flyselskap SAS EuroBonus SkyTeam

SAS har kommet til enighet med norske kabinansatte

SAS har kommet til enighet
Pressefoto:SAS.

Tirsdag morgen kunngjorde SAS at de har kommet til enighet med de norske kabinforbundene etter flere dager med intens forhandling. Den nye avtalen, som setter en stopper for den fire dager lange streikeaksjonen, sikrer at alle flyvninger som opereres av SAS Scandinavia, vil gjenopptas i henhold til deres ordinære trafikkprogram så snart som mulig.

Streiken, som involverte Norsk Kabinforening (NKF) og SAS Norge Kabinforening (SNK), påvirket et begrenset antall flyvninger, hovedsakelig innenriks i Norge. SAS forventer at trafikkprogrammet vil være tilbake til normal drift innen onsdag, noe som er godt nytt for de mange passasjerene som har ventet på en løsning.

En Lettelse for SAS

Jeg er veldig glad for å kunne fortelle at vi nå har kommet til enighet med fagforeningene. Endelig kan vi gjenoppta normal drift og fly våre kunder til deres ønskede destinasjoner og fortsette vårt viktige arbeid fremover.

Kjetil Håbjørg, Norgessjef og Chief Service Officer i SAS

Han benyttet også anledningen til å beklage overfor kundene som ble rammet av streiken. “Jeg beklager meget overfor våre kunder som har blitt rammet av denne streiken,” fortsatte han.

Med avtalen på plass, retter SAS nå blikket fremover. “Dagens avtale betyr at vi nå kan rette all vår oppmerksomhet mot å fullføre restruktureringen av SAS. Nå skal vi for fullt sette kursen mot å bygge og utvikle et lønnsomt flyselskap, som kan tilby en førsteklasses reiseopplevelse og nettverk for våre kunder,” sier Håbjørg.

SAS har kommet til enighet

SAS bekrefter at flyvningene nå går etter normal rute, og at driften vil bli gjenopptatt som vanlig innen kort tid. Dette markerer slutten på en krevende periode for både selskapet og de reisende. SAS ser nå frem til å kunne fokusere på fremtidige planer og ambisjoner.

Kilde: Pressemelding SAS.