Flyselskap

Qatar Airways øker sin andel i IAG

QR787

Qatar Airways har bestemt seg for å øke sin eierandel i IAG – holding. IAG er selskapet som eier både British Airways, Iberia og Aer Lingus. QR vil øke sin eierandel som følge av at aksjens verdi stupte i kjølvannet av Brexit avgjørelsen, ifølge informerte kilder. Det statseide flyselskapet, er allerede IAGs største investor og vil øke sin eierandel til 20% fra dagens 15,7%.

Den økte eierandelen vil bli annonsert i de kommende dagene. Qatar Airways og IAG representanter har valgt å ikke kommentere saken. Qatar Airways, som tidligere denne måneden annonserte at de vurderer å øke sin eierandel i IAG, har demonstrert sine globale ambisjoner med en rekke avtaler.

Andre avtaler

Den 12. juli kunngjorde selskapet fra den Persiske Gulf sine planer om å kjøpe så mye som 10% av Latam Airlines Group SA, Sør-Amerikas største flyselskap. To dager senere inngikk Qatar Airways en avtale om å kjøpe 49 prosent av Italias nest største flyselskap Meridiana Fly. Likevel er strategien påvirket av lover som begrenser utenlandsk eierskap av flyselskaper. IAG forventes å presentere sitt  første halvårs resultat på fredag, det er ventet negative følger som følge av valutasvingninger og usikkerhet som stammer fra Britisk beslutning om å gå ut av EU. IAG eieren av British Airways, Iberia og Aer Lingus har kuttet sitt 2016 inntjenings estimat i kjølvannet av Brexit avstemmingen.

IAG aksjen har falt 22 prosent etter Brexit-avstemmingen.