Flyselskap

SAS lounger får de reisende til å føle seg som hjemme

SK-OSL-lounge

Reisende i SAS Plus, SAS Business eller innehavere av Eurobonus kort i Gull eller Diamant har tilgang til SAS sine lounger. Hvert år besøker over 3 millioner reisende SAS sine lounger.  Det betyr at selskapet stadig må utvikle nye ideer for å gjøre livet lettere for de reisende. Oversikt over hvor selskapet har lounger finner du oppdatert her.

Opp gjennom årene har selskapet tilpasset og modernisert SAS-loungene. Det gjør at loungen, gjør turen til en bedre opplevelse for de reisende. I dag har SAS 18 salonger på 12 flyplasser rundt om i verden, fordelt på fire servicenivåer og basert på selvbetjeningsløsninger og ønsket om en uproblematisk reiseopplevelse.

SAS vil at de som besøker selskapets lounger verden over, skal kunne slappe av, arbeide og spise i et inspirerende og trivelig miljø. Hovedfokuset hos SAS’ loungeteam har alltid vært å skape en innbydende lounge i skandinavisk design hvor de reisende føler seg hjemme.

SK-loungeCPH1964

Kastrup 1964

Den første SAS-loungen ble innviet på København flyplass i 1964. SAS’ lounge-konsept har alltid vært basert på et moderne skandinavisk uttrykk. Dette er ikke en design-blogg, og jeg avstår derfor å kommentere bildene fra 1964.

– SAS-loungenes designuttrykk har alltid fulgt SAS’ visuelle identitet og merkevarearv, sier Cilla Nordenberg ved Concept Development & Service Design i SAS. – I årenes løp er formgivingen blitt modernisert og oppdatert på en smakfull måte for at den skal føles moderne. Fremfor alt ønsker vi å formidle stemningen i den skandinaviske arven.

Loungenes fire servicenivåer er SAS Gold Lounge, SAS (International) Lounge, SAS Domestic Lounge og SAS Café Lounge.

Gold Lounge har en avslappet, eksklusiv atmosfære, ideell til både arbeid og avslapning. I Norge finnes dette kun ved Oslo lufthavn Gardermoen. Siste tilskudd i «lounge» verden, er Café Lounge, som er dukket opp på flere norske flyplasser.

SK-Cafe lounge

Café Lounge

I skrivende stund er Café Lounge tilbudet tilgjengelig ved Trondheim lufthavn Værnes, Tromsø lufthavn Langenes og Ålesund lufthavn Vigra. I disse loungene er det stort sett drikke og meget enkel bevertning.