Flyselskap

Qatar Airways CEO Al Baker – planlegger stor fly bestilling

 

QR DOH

Qatar Airways forteller at de er klare til å foreta et stort innkjøp av nye fly, og legger til at de har et etterslep på mer enn 340 utestående leveranser fra Boeing og Airbus gruppen. Midt-Østen selskapet har planner om å plassere en “stor” ordre “snart”. Det sa Qatar Airways CEO Akbar Al Baker onsdag, på en presse konferanse i Doha. Han ville verken utdype antall eller type av fly, eller hvilke planer selskapet har.

“Qatar Airways har en kontinuerlig plan for flåte ekspansjon og flåte fornying for å holde den gjennomsnittlige alderen på flåten vår svært ung” sier Al Baker.

Qatar Airways sin ordrebok inneholder 80 Airbus A320 neo. Avtalen kan være i fare etter Al Baker nektet å ta levering av de første flyene på grunn av motorenes kjølesystem. Han sa vurderer til å bytte til Boeing 737 Max. Midt-Østen selskapet har også sagt seg villige til å fornye flåten av Italienske Meridiana. Det er nemlig oppnådd enighet om at Qatar Airways skal kjøpe en 49 prosent eierandel i selskapet.

Anstrengt – Al Baker

A320 generic Al BakerTil dags dato har Qatar Airways skrotet ordrer for tre A320 NEO. Flyet ble levert uten et tilstrekkelig kjøle system, noe som turbinprodusenten Pratt & Whitney nå har løst. Al Baker  ville ikke avsløre om endringene er tilstrekkelig  for resten av avtalen for å gå videre som planlagt. Airbus sliter også med å holde tritt med leveranser av A350, på grunn av produksjonsproblemer hos leverandører av innredninger for langrute fly. Qatar Airways er Airbus sin første kunde av flytypen A350, men kun fem fly er levert. “Vårt forhold er svært anstrengt,” sa han. “Det som skjer med Airbus leveransene  påvirker alvorlig  vår vekst takt og ekspansjons planer”. Med A350 underskuddet har det en “enorm” innvirkning på Qatar Air ekspansjonsplaner og økonomi, og Airbus har behov for å gire opp leveransene i  dette regnskapsåret la han til.