Flyselskap

Transfer mulighetene i Norden – best i Helsinki

helsinki airport tower

Flyplassen i den finske hovedstaden Helsinki har flest transfer muligheter i Norden. Flyplassen ranker bedre enn København, Oslo og Stockholm,  det hevder flyplassen selv og foklarer dette med Finnairs mange ruter til Asia. Snart starter også Qatar Airways rute hit.

I den siste publiserte ACI – Airports Council International rapporten – er flyplassen i Helsinki på en 12. plass i kåringen av “hovedflyplass/hub” i Europa. Derved forbigår flyplassen i Finland de øvrige nordiske hovestads flyplassene. Med et økt antall transfer muligheter er Helsinki vokst med ca. 75 prosent i løpet av de siste ti årene, ifølge Finavia. Finavia er selskapet som driver de fleste finske flyplassene, og kan på mange måter sammenlignes med norges Avinor.

“I Finland sysselsetter luftfart 100.000 og dette utgjør tre prosent av brutto nasjonalprodukt(BNP).” uttalte Kari Savolainen, CEO i Finavia.

Flyplassen i den finske hovedstaden har flest transfer muligheter i Norden. Helsinki er bedre enn København, Oslo og Stockholm, hevder flyplassen selv og foklarer dette med Finnairs mange ruter til Asia. Nå starter Qatar Airways også ruten til mummi-portalen (som siste byen i Norden).

Helsinki – Big in Japan

Han legger til at flyplassen i Helsinki kan bli ytterligere utvidet i form av både rullebaner og terminalbygg.

I skrivende stund kan man reise fra Helsinki hele 31 ganger i uken til Japan, det er faktisk rangert som nummer tre fra hele Europa. Til sammenligning kan man fra København lufthavn, Kastrup kun reise en gang daglig med SAS fly til Japan, mens ingen fra Stockholm og Oslo.

Finnair opererer på fire flyplasser i Japan fra Vanta. Flyplassen har også 25 ukentlige avganger til Kina – mot 14 fra København og ni fra Stockholm, alle med SAS.

Fra oktober 2016 åpner Qatar Airways åpner ny rute til og fra Helsinki.  På det tidspunktet har allerede Oneworld medlemmet fløyet daglig med en B787 Dreamliner mellom København, Stockholm og Oslo til hovedstaden i Qatar, Doha i flere år.

Bakgrunn

Helsinki-Vanta lufthavn (IATA: HEL, ICAO: EFHK) er i Vanta i Finland, er hovedflyplassen til hovedstaden og til hele Finland. Flyplassen ligger 5 kilometer fra sentrum av Vanta og 15 kilometer fra sentrum. Flyplassen ble egentlig bygget til Sommer-OL 1952. 16 millioner passasjerer benyttet flyplassen i 2015, noe som gjør den til den fjerde største i Norden.

 

%d bloggere liker dette: