Tips

TIPS: Slik booker du reisen din online

slik booker du

Føler du deg som en nybegynner når det kommer til å bestille på nett? Det finnes mange fordeler med å skreddersy reisen selv – her gir vi deg seks tips:

1. Søk og sammenlign alternativer

Å sammenligne flere alternativer er nøkkelen til å finne en rimelig reise på nett. Sammenlign ulike datoer, selskap og alternativer. Det finnes mye å velge blant, derfor er det en god idé å bruke en sammenligningsside for å få et overblikk. Prisene kan variere kraftig og en tommelregel for den som vil presse prisene er å unngå de store skoleferiene og populære helger. Reis etter, før eller i mellom de store helgene og feriene! Når du velger hvor du skal bestille din reise er et tips å se om selskapet har norsk kundeservice, og et telefonnummer man kan nå dem på.

2. Pakkereise, charter eller slik booker du på egen hånd

Utreise med fly og hjemreise med tog? To netter i Nice og tre netter i Cannes? Når du skreddersyr din egen reise har du virkelig muligheten til å sette sammen reisen etter egne ønsker. Med en pakkereise, hvor alt bestilles hos samme arrangør, har du på den andre siden en trygghet og du kan la noen andre stå for planleggingen. Velger du en charterreise er programmet satt og du har reiseledere på stedet som hjelper deg.

3. Hør på andre reisende

Mange hotellsider viser anbefalinger og tilbakemeldinger fra andre gjester, noe som er til stor hjelp når man skal velge hotell. På sider som Tripadvisor finner du tilbakemeldinger fra andre reisende om alt fra hotell og restauranter til utflukter, mens du i reiseforumer kan stille spørsmål direkte til andre reisende og diskutere.

4. Betal raskt og enkelt med kort

Det er enkelt å betale reisen direkte med kort på nettet. Det er da ofte inkludert en kostnadsfri reiseforsikring i tillegg når du betaler din reise med VISA eller Mastercard. Sjekk med din bank om hva som gjelder for akkurat ditt kort!

5. Skriv ut alt

Skriv ut alle reisedokumenter, skriv ned bookingnummeret og arrangøren du har booket med. Det finnes så mange reisearrangører og sider med lignende navn at det er lett å glemme hvem du har booket med. Skriv gjerne også ut bekreftelsesiden du får opp når bookingen er klar. Samle alt i en mappe slik at det blir lettere å ha oversikt.

6. Abonner på nyhetsbrev

Å få tilbud og informasjon om aktuelle kampanjer direkte i innboksen gjør at du ikke går glipp av noe. Med nyhetsbrev fra ulike flyselskap og reisesider får du god oversikt over hva som gjelder på din destinasjon.

Kilde: PM Reiseguiden.no