Credit cards

Endringer i faktureringen hos American Express®


endringer

American Express® utsteder både egne og såkalt co-brandede kort i Norge. Det vanligste kortet for oss reise-fantaster er SAS EuroBonus American Express. En introduksjon til kortet har jeg skrevet her.

Alt som vedrører forbrukslån og kredittkort i Norge er strengt regulert gjennom Finanstilsynet, det tror jeg vi skal være veldig glad for.

Endringer på faktura fra 1. januar 2017

Fra januar 2017 vil beløpsfeltet på giroen/e-fakturaen din endre seg fra å være blank til å vise totalbeløpet du har utestående. Du velger om du vil betale dette beløpet eller valgfritt beløp som er likt eller større enn minimumsbeløpet.

Om American Express®

American Express Company er et konsern med forskjelligartete aktiviteter, som reisebyrå, finansielle tjenester og nettverkstjenester, grunnlagt i 1850. Det er verdensledende innen betalings- og kredittkort, reisesjekker, reiser og firmaservice. Fra 1996 har American Express vært pågående i sin strategi for å åpne sitt brukerstedsnettverk og kortprodukter til tredje parts utsteder over hele verden. Ved å låne ut sin globale infrastruktur og merkevareposisjon har American Express oppnådd enda bredere rekkevidde for sitt nettverk verden over. American Express har nå nær 110 samarbeidspartnere i over 120 land. Mer om selskapet finner du her.

I 1999 ble DNB Bank ASA en utsteder av et av verdens mest prestisjefylte betalingskort, American Express® kort. Siden da har DNB utstedt to typer American Express kort.

American Express® Card
American Express® Gold Card

Samarbeid med SAS

I 2011 ble et nytt kredittkortkonsept med 3 kort lansert for det norske markedet i et samarbeid mellom American Express, DNB og SAS EuroBonus:

SAS EuroBonus Platinum American Express® Card
SAS EuroBonus Premium American Express® Card
SAS EuroBonus Classic American Express® Card

The American Express® Platinum Card ble lansert i det norske markedet i 2014.