Flyselskap

Emirates feirer vellykket ett års jubileum på verdens lengste A380 rute

vellykket ett års jubileum

Oppgradering av flytypen til en A380 super-jumbo «dobbel-dekker» på selskapets daglige non-stop rute mellom Dubai og Auckland er en av de viktigste årsakene til ett vellykket første år på ruten, verdens lengste A380 rute i følge en pressemelding fra Emirates.

Emirates feiret onsdag 1. mars –  12 måneders jubileum på non-stop ruten mellom de to byene. Ruten ble først fløyet med en 266-seters Boeing 777-200LR. Allerede den 30. oktober i fjor (2016), ble ruten erstattet med en Airbus A380. Denne kan ta med opp til 491 passasjerer. Det øvre dekket (andre etasje) på en A380 hos Emirates har, 14 Første-klasse suiter og 76 Business klass seter, samt dusj, og en Onboard Lounge i akter-enden.

Vellykket ett års jubileum startet med Boeing 777-200LR

Flyselskapet hevder at Boeing 777-200LR var en ideell flymaskin til oppstarten av ruten mellom Auckland og Dubai. Det har også gjort dem i stand til å bygge videre på Auckland som destinasjon etter den vellykkede lanseringen. Oppgraderingen til en A380 har gjort ruten mer attraktiv en tidligere. Allsidigheten og populariteten til A380 har ført til utvidelser av flyets destinasjoner, noe som nå teller 44 destinasjoner og som vil omfatte Sao Paulo i Brasil og Casablanca i Marokko fra slutten av mars.

A380 introduksjonen på ruten Dubai-Auckland kom allerede i oktober i fjor etter bare åtte måneder med Boeing maskinen. Boeing 777-200LR maskinen var rett og slett for liten i forhold til hva markedet etterspurte. Det var også ett vellykket trekk for Emirates, spesielt fordi selskapet nå kan tilby A380 ruter hele veien mellom en rekke destinasjoner i Europa og New Zealand med bare ett stopp. Det skjer ved flyselskapets hub i Dubai.

Høy kabin-faktor

I løpet av sitt første driftsår på non-stop ruten mellom Auckland og Dubai,  har flyselskapet hatt en gjennomsnittlig load-factor på mer enn 80%.

Gjennomsnittlig reisetid nordgående retning har vært 16 timer 57 minutter og sørgående varighet (vanligvis med tail-wind) har vært 15 timer 38 minutter.

Dette har gitt passasjerene muligheten til å se flere filmer i full lengde, slik som Ringenes Herre-trilogien, toppet med en populær TV-serie box set eller to og musikkvalg fra over flere tiår.

I løpet av det siste året er mer enn 210.000 måltider servert på ruten.

Emirates har nå 93 Airbus A380 i sin flåte. Ytterligere 49 er på bestilling. Blant selskapets A380 destinasjoner i Europa er:

Amsterdam London Heathrow Paris
Barcelona Madrid Praha
Birmingham Manchester Rome
Frankfurt Milan Vienna
København Moskva Zurich
London Gatwick Munchen