Flyselskap

Norwegian har innkalt til pressekonferanse i Bergen

langdistanse pressekonferanse i Bergen

Norwegian og Avinor har via nyhetstjenesten MyNewsDesk  invitert til pressekonferanse i Bergen tirsdag 7. mars 2017. Programmet inneholder den spennende posten: Nyheter fra Norwegian ved kommersiell direktør Thomas Ramdahl.

Pressekonferansen finner sted i den nye terminalen, som skal offisielt tas i bruk den 17. august 2017. Man kan allerede nå spekulere i hva nyheten er.

Vi skrev for fjorten dager siden at Norwegian lanserer 10 nye transatlantiske ruter. Den gang var det primært ruter mellom USAs østkyst og Irland, Nord-Irland og Skottland. Nå kan det være Bergen som står for tur.

2 nye baser

Dagens Næringsliv skrev i februar at Norwegian har lansert 2 nye baser i henholdsvis Providence og Stewart. Providence skal betjene området rundt Boston, og Stewart betjener New York.

I følge Boeing sine hjemmesider har en fulllastet Boeing 737 MAX8 en rekkevidde på 3 620 nm  tilsvarende 6 704 km.

En liten titt på kartet viser at USA kan være innen rekkevidde.

pressekonferanse i Bergen
Rutekart Bergen lufthavn Flesland til USA. GCMAP.com

 

From To Heading Distance  
BGO SWF (W) 3 456 miles
BGO PVD (W) 3 355 miles

Pressekonferanse i Bergen ?

Hva kan vi vente oss fra morgendagens pressekonferanse i Bergen ? Jeg tror på enten Providence nær Boston eller Stewart nær New York. Flyene av typen Boeing 737 MAX8 har en kapasitet på maksimalt 175 seter. Det burde være mulig å fylle disse 2-3 ganger i uken.

Stewart internasjonale lufthavn ligger en time og 49 minutter med tog til Times Square. Med bil tar det en time og 23 minutter å komme til samme sted, ifølge Googles karttjeneste.

Providence lufthavnen ligger cirka en time med bil fra Boston.

%d bloggere liker dette: