Flyselskap

Norwegian lanserer to nye USA-ruter fra Bergen med Boeing 737 MAX

Norwegians globale vekst fortsetter med lansering av to nye USA-ruter mellom Bergen og USAs østkyst. Rutene skal betjenes av den nye flytypen Boeing 737 MAX som har et betydelig lavere miljøutslipp enn sammenliknbare flytyper.

Rutene skal gå mellom Bergen og de to amerikanske flyplassene Stewart nord for New York og Providence i nærheten av Boston. Rutene skal betjenes av Norwegians splitter nye Boeing 737 MAX. Bergen er foreløpig den eneste skandinaviske byen som får ruter med den nye, mer miljøvennlige flytypen som gjør det mulig å fly enda billigere mellom kontinentene. Norwegian tilbyr nå 50 ruter mellom Europa og USA.

– Vi er opptatt av å gi vestlendingene et godt rutetilbud, og er derfor godt fornøyd med å lansere to nye USA-ruter fra Bergen. Våre nye direkteruter vil bidra til at tusenvis av nordmenn og amerikanere kan fly billig og komfortabelt mellom USA og Vestlandet. Både New York og Boston er populære reisemål og blir nå tilgjengelig for både korte helgeturer og lengre reiser. I og med at byene ligger såpass nær hverandre, kan man enkelt kombinere de to ved å fly til Boston og returnere fra New York. Jo flere turister som besøker Vestlandet og Norge, jo større blir verdiskapingen og sysselsettingen lokalt. Det er takket være lokale myndigheter i USA at disse rutene nå har blitt en realitet, sier kommersiell direktør i Norwegian, Thomas Ramdahl.

– Bergen lufthavn Flesland ønsker de nye rutene velkommen og er stolt over å være første lufthavn i Skandinavia med flyruter betjent av Boeing 737 MAX. Norwegians nye ruter gjør reisen enklere også for amerikanere. For mange turister er Bergen det første møtet med Norge, og inngangsporten til de ikoniske fjordene. Avinor bygger nå en ny flyterminal som står ferdig 17. august. De to nye rutene vil komplettere det øvrige gode rutenettet fra Flesland. Vi er klare for Amerika-feber på Vestlandet, sier Aslak Sverdrup, lufthavndirektør ved Bergen lufthavn Flesland.

Bergen (BGO) – New York (SWF)


Norwegian vil fly to ganger i uka mellom Bergen og Stewart nord for New York City i sommersesongen med ruteåpning 3.juli. Stewart International (SWF) ligger i staten New York, 90 minutter unna New York City. Busser mellom flyplassen og New York City vil settes opp for å korrespondere med Norwegians flyvninger.

Bergen (BGO) – Boston (PVD)

Norwegian vil fly to ganger i uka mellom Bergen og Providence i nærheten av Boston i sommersesongen med ruteåpning 2.juli. Providence, Rhode Island (PVD) ligger i New England, 90 minutter fra Boston. Det går tog og buss mellom flyplassen og Boston sentrum.

Introduksjonspris er 699 kr en vei og billettene ble lagt ut for salg i dag.

Norwegian i Bergen


Norwegian tilbyr 23 direkteruter fra Bergen, inkludert Stewart og Providence. Selskapet har mannskapsbase på flyplassen med totalt 135 ansatte, hvorav 45 piloter og 90 kabinansatte.

Norwegians Boeing 737 MAX


Norwegian har en bestilling på over 260 nye fly, blant annet 100 Boeing 737 MAX. Den første 737 MAX-en blir levert på forsommeren. Norwegian er lanseringskunde for denne flytypen i Europa. MAX-en har flere seter og lengre rekkevidde enn sammenliknbare flytyper, noe som muliggjør rimelige interkontinentale ruter mellom mindre flyplasser. Boeing 737 MAX reduserer også drivstofforbruket og CO2-utslippene med ytterligere 14 prosent sammenlignet med dagens mest moderne og sammenliknbare fly. I tillegg vil flyet ha Boeings nyeste vingetupper (winglets) som fører til mindre luftmotstand for optimal ytelse, samt mer stillegående motorer.

%d bloggere liker dette: